A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Максим Степанов пропонує закріпити «вайфаїзацію» всіх шкіл країни на законодавчому рівні

Дата: 22.08.2018 10:18
Кількість переглядів: 795

     Усі школи України мають бути забезпечені високошвидкісним Інтернетом та Wi-fi — таку норму законодавчо або на рівні Кабінету міністрів пропонує закріпити голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов. Про це він повідомив під час Всеукраїнської конференції «Нова українська школа – старт реформи, участь громад». У заході взяли участь Президент Петро Порошенко, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

     «Президент України у своєму виступі окрему увагу приділив питанню інновацій. Дякую Главі держави за цей важливий акцент. Якщо хочемо, аби через 20-30 років ми обговорювали відомих на весь світ українців - нових ТОП-менеджерів, -винахідників, -IT-спеціалістів, то маємо вже зараз створювати комфортні умови. Потрібен рівний доступ до інформації для кожної дитини. Підкреслюю, для кожної. Я часто їжджу Одещиною, спілкуюся з дітьми і бачу, наскільки вони тягнуться до знань. Тому поставив собі за мету забезпечення Інтернет-покриттям усіх навчальних закладів. І є досягнення. Якщо в 2017 році рівень забезпечення шкіл Інтернетом в Одеській області був на рівні 37%, то в 2018-ому вже — 99,5%. Цьогоріч на умовах співфінансування ми виділили сім мільйонів гривень для вайфаїзації всіх без виключення шкіл. Такий підхід має втілюватися по всій країні. Тому я закликаю або на законодавчому рівні, або на рівні Кабінету міністрів закріпити норму — всі школи України мають бути забезпечені швидкісним Wi-Fi-з’єднанням», — підкреслив Максим Степанов. 

     За словами очільника Одеської області, для створення подібних умов у навчальних закладах країни не потрібні великі кошти. Але ефект від цього, наголосив Максим Степанов, буде помітним для всієї освіти.

     Президент України Петро Порошенко під час заходу наголосив, що завдяки впровадженню системи Нової української школи наразі в Україні створюють освіту, яка формує в кожному учні любов до Батьківщини, впевненість у здатності реалізувати себе та виявити власні унікальні таланти і здібності.

     «Ми маємо дуже піклуватися і цінувати покоління, яке не жило за комуністичних часів. Це – наша рушійна сила змін. Я вірю в українську молодь. І я вірю, що це зробить Нова українська школа. Українці здатні збудувати школу, де діти з різними потребами, – і звичайними, і особливими, – живуть єдиною учнівською громадою, вчаться розуміти і підтримувати один одного, а не робити зіткнення. Це наш з вами обов’язок – виховати молоде покоління патріотів України, готових захищати свою землю і працювати на успіх України», — підкреслив Петро Порошенко.

     Нагадаємо, розвиток освіти та створення сучасних опорних шкіл в Одеській області — один із ключових пріоритетів Стратегічного плану дій голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова «Розумний регіон» на 2017-2019 роки.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь