A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Працівники соціальної сфери відзначають професійне свято

Дата: 01.11.2019 10:39
Кількість переглядів: 546

На початку листопада, а саме в першу неділю місяця, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 року № 374/99 в Україні відзначається День працівника соціальної сфери. Цьогоріч свято припадає на третє листопада. І з нагоди професійного свята ми трошки розповімо вам про те, як здійснюється соціальний захист населення Красносільської об’єднаної територіальної громади та про тих людей, хто опікується проблемами жителів та забезпечує їх потреби. 

Відділ у справах дітей та соціального захисту населення виконавчого органу Красносільської сільської ради налічує двох спеціалістів І категорії, двох фахівців із соціальної роботи, п’ять соціальних працівників та вчителя/реабілітолога і психолога Кабінету раннього втручання.

Соціальні послуги надаються інвалідам війни та праці, учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, дітям/сиротам, дітям позбавлених батьківського піклування, дітям з інвалідністю, одиноким матерям та багатодітним сім’ям, учасникам АТО і внутрішньо переміщеним особам та ін.

Окремо слід сказати про основні показники роботи вищевказаного відділу. Так, в рамках програми «Милосердя в дії» у поточному році надано матеріальну допомогу 1298 особам серед них:

  • щомісячна грошова допомога 223 особам старшим за 80 років у розмірі 300 грн кожній;
  • щомісячна грошова допомога 30 сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю в розмірі 500 грн кожній родині;
  • одноразова матеріальна допомога жінкам, які народили дитину – по 2 000 грн кожній породіллі.

Виплати в межах даної програми проводяться з бюджету Красносільської ОТГ. Також в рамках програми «Милосердя в дії» виділено кошти з місцевого бюджету на придбання житла сімї, яка виховує дитину з інвалідністю.

Також працівниками відділу у справах дітей та соціального захисту населення з початку року складено більше 500 актів відвідування на дому та надано консультативну, гуманітарну, матеріальну чи психологічну допомогу.

Окрім цього відділом було направлено на оздоровлення та відпочинок до «МДЦ «Артек» 26 дитина та УДЦ «Молода гвардія» 24 дітей.

Оформлення опіки над недієздатними особами, які потребують стороннього догляду; роль батьків у вихованні свої дітей, позбавлення осіб батьківських прав тощо - цими питаннями займається Орган опіки та піклування і  опікунська рада, що діють при Відділі.

В сфері соціального захисту Красносільської громади багато уваги, наряду з іншими питаннями, приділяється і забезпеченню соціальним житлом дітей/сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Так, було придбано два житлових будинка та одну квартиру.

Оформлення статусу «Мати-героїня», оформлення осіб з подальшим проживанням в геріатричному будинку, обслуговування одинокопроживаючих громадян на території громади, проведення інформаційної роботи щодо попередження захворюваності СНІДу та туберкульозу серед молоді, протидія торгівлі людьми, питання булінгу, робота з умовно-засудженими – цими питаннями також займається вищевказаний відділ. 

P. S. Нагадуємо, що Відділ у справах дітей та соціального захисту населення знаходиться за адресою: с. Красносілка, вул. Набережна 87 а (перший поверх), тел. (048) 752-97-75.

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь