A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Сьогодні, 18 жовтня, відбувся регіональний круглий стіл «Сучасні інструменти ефективного управління територією громади: виклики та можливості»

Дата: 18.10.2021 16:01
Кількість переглядів: 882

 

     Сьогодні, 18 жовтня, відбувся регіональний круглий стіл «Сучасні інструменти ефективного управління територією громади: виклики та можливості» для голів громад та землевпорядників за ініціативи Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), партнерської участі Одеського регіонального відділення ВАОТГ та участі Одеської ОДА.       У заході взяв участь заступник голови Одеської облдержадміністрації Олег Михайлович Муратов. Він визначив перед присутніми пріоритетні напрямки з розвитку земельної реформи, зазначив на недостатності знань у громадах з даного питання та наголосив на важливості зворотного зв’язку між головами громад та обласною державною адміністрацією. Марина Архірій – голова Одеського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ, голова           Красносільської громади, розповіла про секторальні платформи, які функціонують на базі ВАОТГ та працюють завдяки створеним фаховим мережам, в яких фахівці з визначених платформами галузей формують проблемні питання, які потрібно виносити на державний рівень, та вивчають кращі практики. Марина Архірій висловила слова вдячності заступнику голови Одеської ОДА Олегу Муратову за активну участь у круглому столі, а також співорганізаторам: програмі USAID - за вкрай актуальну тему для громад, які мають сільські території, адже громадам потрібно використовувати власні ресурси для збільшення доходної частини власних бюджетів. Під час заходу учасники дізналися про те, як управляти своїми земельними ресурсами та про нові можливості розвитку територій громад у рамках земельної реформи.

     Сергій Кубах, керівник напряму земельної реформи Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) представив громадам важливі кроки управління їх територією. Євген Бердніков, радник із земельного законодавства Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), розповів про ключові зміни у сфері землеустрою та, зокрема, комплексні плани для громад. Крім того, під час заходу громадам була представлена піврічна навчальна програма “Нові можливості громад в управлінні землями” для очільників та фахівців із управління земельними ресурсами територіальних громад з усієї території України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь