A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Галузь культури Красносільської громади. Якою вона була 5 років тому і яка сьогодні.

Дата: 09.11.2021 15:14
Кількість переглядів: 1031

     У 2016 році мережа складалася з 10 закладів: 5 бібліотек: в Красносілці, Івановому, Кубанці, Корсунцях, Переможному та 5 клубних закладів - 1 сільський будинок культури в селі Іванове та 4 сільських клуби в Кубанці, Новокубанці, Переможному та Красносілці, на базі якого працював зразковий танцювальний колектив «Юність». У галузі культури працювало лише 14 творчих працівників. Усі заклади потребували ремонту і реконструкції.
     Сьогодні мережа складається із 14 закладів за рахунок відкриття закладів культури у Павлинському старостинському окрузі. Було створено комунальний заклад «Центр художньо-естетичного виховання», в творчих студіях якого поряд з маленькими вихованцями реалізують свої творчі мрії дорослі жителі нашої громади. Продовжує працювати танцювальний колектив «Юність», а також вокально-інструментальний колектив «Gildendorf Hit Wave», який здобув звання «народний». На базі Іванівської сільської бібліотеки активно працює медіа-центр «Сінергія», в Кубанській бібліотеці розвивається болгарська читальня імені Івана Вазова. 37 творчих  працівників забезпечують надання послуг у галузі культури, охорони об’єктів культурної спадщини, питань національностей і релігій, молодіжної політики, спорту (для дорослого населення) та розвитку туризму.
Як показує аналіз, в Красносільскій громаді вдалося не лише зберегти, а й успішно розвивати установи культури. Яскравий приклад – відкриття після ремонту Кубанського сільського клубу, проведення ремонтних робіт в Новокубанському клубі. Безумовно, є ще ряд питань, які потребують вирішення, але сьогодні, в день працівників культури та майстрів мистецтва, хочеться наголосити на позитивному, а це – організація та проведення масових заходів, спортивних змагань, інтелектуальних ігор,  розвиток фестивального руху, участь та перемоги у конкурсах, розвиток творчих студій, поповнення книжкових фондів, покращення матеріально-технічної бази.  Нам є над чим працювати і є чим пишатися!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь