A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Депутати Красносільської сільської ради 30 листопада підтримали 

Дата: 01.12.2021 10:01
Кількість переглядів: 364

     Звернення депутатів фракції ВО Батьківщина Томашевського І.А., Клебанського О.В. та Богорош І.В.  щодо зростання у 2021 році ціни на природний газ, підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільчих компаній. Дане звернення буде направлено Президенту України, Кабінету Міністрів України та Верховній Раді України.
 
     Ситуація, яка склалась із забезпеченням природним газом для опалення бюджетних установ та закладів соціальної сфери Одеської області, які мають власні котельні, на сьогодні критична. 
Постачальники природного газу, незважаючи на існуючі договори, підняли ціни на свої послуги, у тому числі ті, які надаються організаціям та установам, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів. В результаті більшість постачальників газу не змогли забезпечити виконання угод, укладених за результатами тендерних процедур з бюджетними установами, і постала загроза можливої відмови від постачання газу, який не відповідає цінами початку 2021 року.
     Ми занепокоєні ситуацією, яка склалась із газозабезпеченням бюджетних установ та закладів соціальної сфери Одеської області у поточному році. На виконання Закону України «Про ринок природного газу» з початку 2021 року бюджетними установами та закладами соціальної сфери області укладені договори на послуги з розподілу та постачання природного газу, визначення постачальників послуг проводились у відповідності до вимог Закону України «Про публічні закупівлі», за результатами укладені відповідні угоди терміном до 31 грудня 2021 року, і відповідно до умов зазначених договорів, вартість послуг з газопостачання становила в середньому 11,5 грн/куб.м.
     Однак постачальники послуг не виконують контрактні умови, а бюджетні установи та заклади соціальної сфери, у свою чергу, не можуть сплачувати завищену в рази вартість послуг, яка пропонується постачальниками на рівні 40 грн/куб.м.
Окрім того, в абсолютній більшості громад Одеської області, що використовують природний газ для опалення бюджетних установ та закладів соціальної сфери - обсяг додаткового фінансового ресурсу який отримує громада від додаткових 4% ПДФО та субвенції з державного бюджету громадам, які виходять за межі індексу платоспроможності (до 0,9%), яка покриває 80% дефіциту ТКЕ цих громад – не покривають різницю у тарифах.
Тому ми, депутати Красносільської сільської ради, вимагаємо негайного відновлення механізму покладання спеціальних обов’язків (ПСО) на НАК «Нафтогаз» України, АТ «Укргазвидобування» та облгази для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку газу (відповідно до ст.11 Закону України «Про ринок  природного газу») та встановлення ціни на природній газ, що постачається підприємствам ТКЕ для виробництва теплової енергії населенню і  бюджетній сфері на рівні собівартості газу, видобутого АТ «Укргазвидобування», із забезпеченням рентабельності не вище  30%  та сплати податків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь