A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Боротьба з амброзією триває

Дата: 09.08.2022 14:07
Кількість переглядів: 213

Наприкінці минулого року була прийнята місцева цільова «Програма по локалізації та ліквідації амброзії полинолистої на території Красносільської сільської ради на 2022 – 2024 роки». Відповідно до неї у літньо-осінній період здійснюються роботи щодо  боротьби з небезпечною рослиною на території населених пунктів громади.


З метою контролю за проведенням робіт 9 серпня Красносільський сільський голова Марина Архірій провела нараду зі своїм  першим заступником Є. Хусейіновим, який прозвітував про роботу житлово-комунального господарства у даному напрямку.
Боротьбою з амброзією займаються КП «Перспектива» та працівники з благоустрою.
Усі працівники, закріплені за населеними пунктами,  забезпечені бензинокосарками. Трактор  на великих рівних площах працює роторною косаркою. 
Постійно скошується бур'ян на в’їздах/виїздах із сіл, на узбіччях доріг, навколо дитячих та спортивних майданчиків, зупинок, навчальних, медичних закладів, клубів тощо.
Здійснюється обкіс на широких вулицях. Жителі, відповідно до Правил благоустрою, зобов’язані скошувати бур'ян від  парканів до проїжджої частини.
Також проведена робота із землекористувачами щодо виявлення і боротьби із амброзією. 
На жаль, чинним законодавством суттєво обмежено фінансування місцевих програм, тож ми не можемо придбати гербіциди та оперативно обкосити   значно більші площі шкідливого бур’яну.
Незважаючи на  лімітовану кількість пального, першому заступнику було доручено  проводити візуальні обстеження території громади на предмет виявлення шкідливих бур’янів, а також запропонувати варіанти боротьби з амброзією на  схилах та у балках в населених та поблизу населених пунктів.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь