A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Увага – кожній внутрішньо переміщеній особі

Дата: 07.02.2023 09:33
Кількість переглядів: 402

Одним з пріоритетних завдань місцевої влади є робота із внутрішньо переміщеними особами.
6 лютого Красносільський сільський голова Марина Архірій провела робочу нараду з даного питання з профільним заступником Оленою Степановою.
З початку війни до Красносільської громади приїхали 657 ВПО з Миколаївщини, Херсонщини, Харкова, Маріуполя та інших регіонів.
З них: 108 дітей віком до 18 років, 104 пенсіонери, 23 людини з інвалідністю, 4 – маломобільні людини.


Переважна більшість проживає у рідних і знайомих, частина орендує житло.
Кожен новоприбулий житель громади отримує продуктовий набор та засоби особистої гігієни. Молоді мами одержують дитяче харчування, памперси, дитячі засоби гігієни. Гуманітарна допомога надається внутрішньо переміщеним особам щонайменше раз на місяць.
Щира подяка за виділення гуманітарної допомоги Одеській обласній та районній військовим адміністраціям, багаточисленним донорам і громадським організаціям.
Для того, щоб допомогти вимушено переміщеним особам в пошуку роботи, в громаді було проведено «Ярмарок вакансій».
За підтримки ГО «Дівчата» у партнерстві з міжнародною організацією World Vision облаштовано будівлі під прихистки з усім необхідним.
Активно проводиться соціальна робота для покращення психосоціального стану ВПО. Для того, аби діти і дорослі себе почували більш впевнено та захищено у новій громаді, разом із нашими партнерами: ГО «Дівчата» були організовані освітні курси зі швидкого вивчення української та англійської мов, заняття з психологом, консультації юриста і логопеда.
Також за підтримки ГО «Дівчата» разом з благодійною організацією «Street Child» облаштовано інклюзивний простір для навчання, творчості і дозвілля дітей ВПО, який має яскраві меблі, спортивний інвентар, проектором, інтерактивну дошку, ноутбук та ін.
     У рамках проекту у різних населених пунктах громади для дітей та дорослих проводяться різноманітні розвиваючі та спортивні заняття. З їх розкладом ми знайомимо жителів окремо.
Гуманітарним штабом при сільській раді проведена колосальна робота по наповненню та обліку резервного запасу та продуктів харчування для ВПО і найнезахищеніших верств населення.
Усе це – кропітка робота потужної команди та кожного небайдужого громадянина окремо.

Разом легше!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь