A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

«Реформа первинної ланки медичної допомоги: готуємося до нововведень 2019-го року»

Дата: 18.12.2018 22:11
Кількість переглядів: 813

     18 грудня в приміщенні Красносільської сільської ради відбулася публічна консультація щодо втілення реформи охорони здоров’я на первинній ланці надання медичної допомоги на тему: «Реформа первинної ланки медичної допомоги: готуємося до нововведень 2019-го року». Даний захід проводився Громадською організацією «Центр UA» у партнерстві з експертами коаліції Реанімаційний пакет реформ та Міністерством охорони здоров’я України у рамках Всеукраїнського туру «ЗміниТИ: Взаємодія заради змін» за фінансової підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».  

     У рамках публічної консультації, спеціалісти ГО «Центр UA» разом із представниками ради Красносільської сільської територіальної громади, головними та практикуючими лікарями закладів охорони здоров’я, обговорювали чинну законодавчу рамку нововведень та ключові рекомендації з ефективного впровадження медичної реформи на місцях.

     Питання, які були винесені для обговорювання під час публічної консультації:

1. Як реорганізувати структуру надання медичної допомоги на первинній ланці для максимальної  ефективності роботи мережі?

2. Як забезпечити відповідність табелю оснащення до вимог НСЗУ?

3. Як організувати фінансове планування закладу охорони здоров’я?

     Під час обговорень акцентувалася увага на тому, що автономізовані заклади первинного рівня надання медичної допомоги набули право отримувати прибуток й розпоряджатися ним в рамках своєї діяльності – надання медичних послуг пацієнтам. Щоб зробити ці підприємства економічно вигідними, керівникам закладів охорони здоров’я необхідно вийти на якісно новий рівень управління та фінансового менеджменту. Адже від того, яким чином буде сформована модель обслуговування пацієнтів та чи буде налагоджена ефективна співпраця з власниками медичних закладів – місцевими радами, буде залежати фінансовий добробут підприємства загалом і його працівників зокрема. 

     Велика подяка представникам ГО «Центр UA»: координатору по 9 областям України Віталію Устименко, координаторці полісі розробок ГО «Центр UA» Марії Левоновій, аналітику Марті Семеряк та організатору Антону Іванову за надану кваліфікаційну допомогу та розяснення шляхів впровадження реформи охорони здоров’я безпосередньо в Красносільській ОТГ.    

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь