A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Семінар з трудового законодавства для роботодавців

Дата: 01.02.2019 08:56
Кількість переглядів: 750

Семінар з трудового законодавства для роботодавців

 

           24 січня поточного року  в приміщенні сесійної зали Красносільської сільської ради відбувся інформаційно-роз’яснювальний семінар щодо дотримання трудового законодавства для  керівників установ, організацій, підприємств та суб’єктів підприємницької діяльності.

          В семінарі  прийняли участь Архірій М.М. - перший заступник сільського голови; Мєлков О.С. - начальник юридичного відділу; Гуцалюк В.І. - спеціаліст І категорії з охорони праці в.о. інспектора  праці; Перфільєва С. Л. -  спеціаліст І категорії з АПК відділу перспективного розвитку; Білоус Л.А. - заступник начальника  Суворовського об’єднаного управління Пенсійного фонду в м. Одесі; Ковбаско В.Ю. - директор Лиманської  районної філії Одеського обласного Центру зайнятості, Білаш О.М. -  старший державний інспектор Южненського управління ГУ ДФС в Одеській області, представник РС ГУ ДСНС України в Одеській області та більше тридцяти  роботодавців.

          На семінарі  обговорили  такі важливі теми, як:  Порядок державного контролю за додержанням законодавства про працю № 295 від 26.04.2017 року; державні мінімальні гарантії в оплаті праці та строки виплати заробітної плати; трудові договори та договори ЦПХ.  Зокрема, Гуцалюк В.І. наголосила, що оформлюючи нового працівника на роботу, роботодавцеві необхідно укласти трудовий договір. Якщо роботодавець фізична особа-підприємець – трудовий договір укладається обов’язково у письмовій формі та  повідомити ДФС про прийняття працівника на роботу до початку роботи.

          На запитання роботодавців було роз’яснено порядок документального оформлення запровадження змінного режиму роботи працівників, формування системи оплати  продавців, бухгалтера з встановленням тарифної ставки працівника першого розряду та кваліфікаційних (міжпосадових) співвідносин тарифних ставок (посадових окладів). Окремо було обговорено питання неприпустимості допуску до роботи співробітників без оформлення з ними трудових відносин та роз’яснено відповідальність за порушення вимог чинного законодавства з зазначених питань.

         Також проінформовано учасників семінару, що в сільській раді  працює комісія з легалізації виплати заробітної плати  і зайнятості населення, яка буде здійснювати рейди щодо стану виконання суб’єктами господарювання вимог трудового законодавства безпосередньо у суб’єктів господарської діяльності, на підприємствах, в організаціях та установах.

         До складу комісії входять представники виконавчого органу Красносільської сільської ради  та інспектор Управління Держпраці, представники Пенсійного фонду, ДФС  та Центру зайнятості. Основним завданням комісії є захист трудових прав найманих працівників підприємств, установ та організацій, розташованих на території Красносільської об’єднаної територіальної громади, легалізація заробітної плати, зайнятості населення та забезпечення надходжень до місцевого бюджету.

        Підсумовуючи семінар, учасники наголосили, що співпраця Красносільської сільської ради, обласного Управління Держпраці, Державної фіскальної служби та Пенсійного фонду України дозволить вживати ефективні заходи для вирішення проблемних питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь