A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Засідання Ради регіонального розвитку в Красносільській ОТГ

Дата: 06.02.2019 08:47
Кількість переглядів: 893

     Протягом січня-лютого 2019 року у населених пунктах сільської ради проводилися виїзні засідання Ради регіонального розвитку в Красносільській ОТГ,  в ході яких узгоджувалися плани розвитку відповідних територій на 2019-2021 роки. На засіданнях проводився не лише аналіз ефективності діяльності територіальної громади у попередні періоди, а й визначалося стратегічне бачення розвитку як ОТГ в цілому, так і окремих населених пунктів у 2019-2021 роках, адже Рада регіонального розвитку – це нагода зробити зріз стартової ситуації з урахуванням специфіки кожної території.

     Перше виїзне засідання Ради регіонального розвитку в Красносільській ОТГ було проведено 20 січня 2019 року в с. Переможне з мешканцями та активом даного населенного пункту. Аналогічні засідання були проведені:

24 січня 2019 року – із суб’єктами підприємницької діяльності та представниками депутатського корпусу в приміщенні Красносільської сільської ради;

25 січня 2019 року – з трудовим колективом Красносільського дитячого будинку-інтернату;

29 січня 2019 року – з працівниками закладів освіти (Красносільської ЗОШ І-ІІ ст., Корсунського НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ», Кубанської ЗОШ І-ІІ ст.), представники депутатського корпусу;

02 лютого 2019 року – з  мешканцями села Іванове,  активом села, працівниками закладів освіти, культури, соціальними робітниками, працівниками КП «Перспектива» в приміщенні Іванівського будинку культури.

     05 лютого 2019 року в приміщенні Красносільської сільської ради було проведено засідання Ради регіонального розвитку Красносільської ОТГ за участю виїзної робочої групи Ради регіонального розвитку в Лиманському районі у складі голови Лиманської районної ради Тефтула Г.О., першого заступника голови Лиманської районної державної адміністрації Гребенюка Л.С., начальника відділу економічного розвитку та торгівлі Лиманської райдержадміністрації Кушнір Т.С. та начальника відділу взаємодії з громадськістю Лиманської РДА Костенко Л.В. за підтримки Телевізійної Інформаційної Служби Лиманського району Одеської області «ТІС –ТВ».

     Першим перед присутніми виступив голова Лиманської районної ради Тефтул Геннадій Олександрович, який представив результати роботи пріоритетних напрямків розвитку Лиманського району у 2017-2018 роках.  У своєму виступі Геннадій Тефтул підкреслив, що «будь-яка реформа викликає у людей супротив. Оскільки в більшості випадків вони не розуміють її кінцевої мети та шляхів впровадження. Ми з вами повинні доносити до жителів нашого району, що ті реформи, які вже запроваджені та ще будуть запроваджуватись в нашій державі, не дають швидких результатів, оскільки ці реформи є системними і глибинними. Про те вже сьогодні і в Україні, і в нашому районі, і у вашій об’єднаній територіальній громаді ми бачимо яскраві свідчення на користь реформуванню. У першу чергу, це реформа з децентралізації влади, яка розпочалась за ініціативи Президента Петра Порошенка і вже сьогодні дає свої плоди».

     Основні напрямки проекту стратегії розвитку Красносільської ОТГ на період 2019-2021 років та результати проведеної роботи протягом 2016-2018 років представив учасникам засідання сільський голова Красносільської сільської ради Майдебури М.П., продемонструвавши детальну презентацію кожної з галузей, що визвало пожвавлену зацікавленість серед присутніх.

Основними стратегічними напрямками роботи на найближчі 3 роки було визначено:

  • Реконструкцію будівель навчальних закладів Красносільської ОТГ;
  • Реконструкцію будівлі гуртожитку для дітей сиріт в с. Іванове;
  • Організацію водовідведення у всіх населених пунктах ОТГ;
  • Покращення транспортного сполучення між населеними пунктами громади шляхом проведення капітального ремонту доріг загального користування, які сполучають села Кубанка, Переможне, Іванове з адміністративним центром Красносільської ОТГ;
  • Будівництво дитячого навчального закладу на 160 місць в с. Ілічанка;
  • Будівництво амбулаторії та Центру безпеки в с. Красносілка;
  • Створення тематичного парку;
  • Будівництво спортивного комплексу;
  • Створення Центру художньо-естетичного виховання на базі Красносільського Будинку культури;
  • Розробка проектно-кошторисної документації на будівництво районної автомобільної дороги місцевого значення, розташованої на території Красносільської та Олександрівської сільських рад, Лиманського району Одеської області (за межами населених пунктів), яка з’єднує село Переможне, с. Світле та садові товариства з містом Одеса.

     «Ми не зупиняємося на досягнутому, ми впевнено йдемо вперед, крок за кроком, долаючи перешкоди. Йдемо до поставлених цілей, розставляючи  пріоритети у своїх прагненнях на майбутнє. Впевнені, що у недалекому майбутньому молодь нашої громади стане конкурентоспроможною. І тоді досягнення поставлених цілей буде швидшим та успішнішим» – підсумував роботу першої об’єднаної територіальної громади Лиманщини сільський голова Микола Петрович Майдебура. 

     Після закінчення виступу голови ОТГ, учасники засідання одностайно підтримали стратегічні напрямки роботи на найближчі 3 роки та говорили про те, що впровадження реформи децентралізації – це дійсно реальна можливість змінити життя кожного громадянина на краще.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь