A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Всесвітній день охорони праці

Дата: 25.04.2019 08:56
Кількість переглядів: 1700

http://www.voe.com.ua/sites/default/files/styles/340m/public/1_112.jpg?itok=IBY3Lpto&v=1514990065

За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

Указом Президента України від 18 серпня 2006 року №685/2006 день об’єднання людей навколо проблеми збереження життя і здоров’я  працівників офіційно визнаний в Україні - 28 квітня. Наша держава разом з усім світом відзначатиме 28 квітня Всесвітній День охорони праці.

Девіз Всесвітнього дня охорони праці у 2019 році за рекомендацією Міжнародної організації праці – «Безпечне та здорове майбутнє праці».

У рамках підготовки до Дня охорони праці Красносільська сільська рада звертається  з проханням до профспілкових організацій усіх рівнів, керівників підприємств, установ та організацій Красносільської ОТГ незалежно від форми власності, активно долучитися до роботи та гідно відзначити у квітні 2019 року День охорони праці на кожному підприємстві, у кожній установі та організації. Протягом квітня – травня відвідати сім’ї потерпілих на виробництві, винайти можливості для надання їм допомоги з вирішення матеріальних, соціально – побутових та інших проблем.

Зростання рівня професійної захворюваності зумовлено впливом на працівника шкідливих факторів виробничого середовища. Небезпечні умови праці на підприємствах обумовлені недоліками технологічних процесів, нехтуванням гігієнічних нормативів, невикористанням індивідуальних засобів захисту. Зростання рівнів професійної захворюваності також пояснюється недостатньою увагою до додержання вимог чинного законодавства та технологічної дисципліни, різким скороченням коштів на охорону праці, використанням шкідливих речовин та технологічного обладнання без належної сертифікації та гігієнічної експертизи, а також низьким рівнем виробничої та особистої гігієнічної культури.

Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, адже здоров’я працівників є національним багатством держави, оскільки безпосередньо впливає на працездатність людини, а відтак – на її добробут і подальший розвиток держави.

Красносільська сільська рада зважаючи на важливість забезпечення створення та ефективного функціонування охорони праці на кожному підприємстві, закликає усіх роботодавців проаналізувати організацію своєї роботи по впровадженню охорони праці та вжити вичерпних заходів, які дадуть змогу запобігати нещасним випадкам і професійним захворюванням не лише впродовж тижня охорони праці з 22 по 28 квітня, але й на протязі  усього терміну роботи підприємства.

Пам’ятаймо завжди, дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки стане запорукою збереження найціннішого  – людського життя, що дасть змогу дітям рости у повноцінних сім’ях і бути щасливими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь