Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Обмін досвідом в рамках програми «Маршрути успіхів»

Дата: 24.04.2019 19:08
Кількість переглядів: 953

     24 квітня 2019 року представники Красносільської ОТГ у складі делегації Одеського регіонального відділення Асоціації міст України взяли участь у навчальному візиті до Маразліївської сільської об’єднаної територіальної громади Білгород-Дністровського району на тему: «Досвід роботи Маразліївської сільської ОТГ з надання послуг в умовах реформування у сфері освіти», який проводився в рамках програми «Маршрути успіхів» (проект «Пульс»). До складу делегації увійшли представники регіональних медіа та працівники різних установ і організацій чотирьох об’єднаних територіальних громад Одеської області – Красносільської, Затишанської, Біляївської та Лиманської. Серед запрошених були сільські голови, секретарі, фінансисти, начальники Управлінь освіти, директори шкіл. Нашу громаду представляли Гордузенко Н.Г., секретар Красносільської сільської ради та Марченко В.О., начальник Управління освіти виконавчого органу Красносільської сільської ради.

     В рамках візиту запрошені гості відвідали Олексіївський НВК-ліцей та поспілкувалися директором навчального закладу Гайцук І.І., яка презентувала роботу педагогічного колективу та показала, як змінювався НВК протягом трьох років. Знайомство з розвитком освіти в громаді було продовжено в Маразліївському НВК І ступеня.

   Крім навчальних закладів, члени делегації відвідали амбулаторію загальної практики сімейної медицини с. Маразліївка, оглянули сучасний стоматологічний кабінет, новий кардіограф та дізналися про організацію роботи з надання медичних послуг населенню.

   Для всіх учасників прес-туру було організовано оглядову екскурсію в адміністративному центрі Маразліївської сільської ради, під час якої голова громади Чумак О.О.,  розповів про досягнення і напрацювання об’єднаної громади за три роки децентралізації на місцях: про реформу первинної медицини, створення комунальних підприємств та основні шляхи наповнення місцевого бюджету.

     Зустріч була плідною і змістовною. Усі члени делегації отримали нагоду ознайомитися із соціально-економічними досягненнями Маразліївської ОТГ, отримали вичерпні відповіді на поставлені питання, ознайомилися з планами громади на майбутнє.

     Результат навчального візиту до Маразліївської ОТГ ще раз довів, що поширення успіхів реформи децентралізації та кращих практик місцевого самоврядування, співпраця між громадами та співпраця в громадах є запорукою успішного регіонального та місцевого розвитку.

Фото без опису                                                       



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь