Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

«Децентралізація та національні меншини: проблеми і переваги»

Дата: 14.05.2019 17:53
Кількість переглядів: 821

     «Децентралізація та національні меншини: проблеми і переваги» - саме ця тема була ключовою під час засідання круглого столу, який відбувся 14 травня в місті Одеса. модератором заходу виступив Одеський відокремлений підрозділ Центру розвитку місцевого самоврядування.

     У засіданні круглого столу взяли участь: Різникова Я.О. - заступник директора департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації, Генова Є.Д. – радник з питань комунікації ОЦРМС, Кондур В.А. – президент ГО «Правозахисний Ромський Центр», Джум М.В. – асистент проекту «Право на вибір», Добрєва М.М. – заступник начальника управління з питань містобудування та архітектури Одеської облдержадміністрації, Бринош І.В. – заступник голови Одеської обласної організації «Комітет виборців України», посадовці з Донецької та Харківської областей, організації громадянського суспільства.

   Красносільську об’єднану територіальну громаду представляли перший заступник голови Красносільської сільської ради М.М. Архірій, начальник Управління культури, молоді, спорту та туризму Т.А. Габінська та методист Управління О.Д. Юрченко.

     У ході засідання обговорювалися питання виконання Ромської стратегії в Одеській області, роль поліетнічних громад у децентралізації. Обговорювалися проблеми безпеки громади, підвищення освітнього рівня представників ромської національності, соціальний захист і зайнятість цієї категорії громадян, задоволення їх культурних та інформаційних потреб. 

     Пожвавлений інтерес у присутніх викликав виступ першого заступника голови Красносільської ОТГ Марини Миколаївни Архірій, яка проаналізувала розвиток національних меншин красносільщини в умовах децентралізації, акцентувала увагу на проблемних питаннях та шляхах їх вирішення.

     Завершенням зустрічі стало планування роботи на найближчий час. Учасники круглого столу відзначили, що подібні заходи допомагають налагодити продуктивний діалог між владою представниками різних національних громад та громадськими діячами.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь