A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Інформує Головне територіальне управління юстиції в Одеській області

Дата: 16.10.2019 10:28
Кількість переглядів: 603

Порядок створення та діяльності товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю (далі – товариств) встановлено Законом України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» (далі – Закон).

  • Згідно з частиною першою статті 10 Закону створення товариства відбувається за рішенням його засновників.

Відповідно до частини четвертої статті 4 Закону кількість учасників товариства не обмежується.

  • Згідно з пунктом 7 частини другої статті 30 Закону до компетенції загальних зборів учасників належать, зокрема, обрання одноосібного виконавчого органу товариства або членів колегіального виконавчого органу (всіх чи окремо одного або декількох з них).
  • Відповідно до статті 37 Закону у товаристві, що має одного учасника, рішення з питань, що належать до компетенції загальних зборів учасників, приймаються таким учасником товариства одноособово та оформлюються письмовим рішенням такого учасника. До товариства з одним учасником не застосовуються положення статей 32-36 цього Закону, зокрема, щодо порядку скликання та проведення загальних зборів учасників товариства, прийняття рішень загальними зборами учасників з питань порядку денного, заочного голосування, рішення загальних зборів учасників, прийнятого шляхом опитування, а інші положення цього Закону застосовуються з урахуванням положень частини першої цієї статті.
  • Згідно з частиною четвертою статті 39 Закону виконавчий орган товариства є одноосібним. Назвою одноосібного виконавчого органу є "директор", якщо статутом не передбачена інша назва.
  • Відповідно до частини десятої статті 39 Закону одноосібний виконавчий орган товариства може діяти від імені товариства без довіреності.
  • З урахуванням вимог Закону та частини першої статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (далі – Закон про реєстрацію) для державної реєстрації створення товариства з єдиним засновником подаються такі документи:
  1. заява про державну реєстрацію створення товариства;
  2. заява про обрання товариством спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства, - за бажанням заявника;
  3. примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) письмового рішення засновника про створення товариства;
  4. статут товариства.
  • Відповідно до пункту 1 частини першої статті 26 Закону про реєстрацію розгляд документів, поданих для державної реєстрації створення товариства з єдиним засновником, здійснюється протягом 24 годин після надходження документів, крім вихідних та святкових днів.
  • За державну реєстрацію створення товариства з єдиним засновником адміністративний збір не стягується.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь