A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Флешмоб #УкраїнськаХустка в Іванівському НВК "ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ"

Дата: 10.12.2019 17:14
Кількість переглядів: 933

Цього року в Україні вперше відзначили День української хустки.
З ініціативою щодо впровадження та щорічного відзначення 7 грудня Всесвітнього дня Української Хустки виступили депутатки різних рівнів Вінниччини, а також народні обраниці, артистки театру і кіно, викладачки ВНЗ, представниці Клубу Успішних Жінок України. З цієї нагоди у мережі запустили флешмоби #УкраїнськаХустка та «Зроби фото з хусткою».
Приємно відзначити, що Іванівський навчально-виховний комплекс «ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ» Красносільської об’єднаної територіальної громади долучився до проведення такого флешмобу.

Слід зазначити, що з давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов’язковим головним убором заміжньої жінки.
Також хустка була маркером соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні, вдови – чорні. Водночас хустина свідчила й про рівень достатку родини, адже заможні жінки носили хустки із дорогих тканин, бідні – із дешевших.
Хустину використовували й у різних обрядах, зокрема весільних. Найпопулярніший – покриття голови нареченої хусткою. Це символізувало вихід із дівоцтва та початок заміжнього життя. Ця традиція, до речі, збереглася в Україні й донині.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь