A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Зустріч у Доброславі: позиції сторін та подальші дії

Дата: 15.01.2020 14:30
Кількість переглядів: 622

12 січня у смт Доброслав відбулось засідання Правління районної Спілки ветеранів Афганістану, яке провів голова Спілки та голова її Правління – Володимир Наконечний. Порядок денний Правління містив декілька питань: щодо організації та проведення заходів до 31-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан, затвердження Плану роботи Спілки на 2020 рік та затвердження звіту про проведену роботу у 2019 році. Також серед питань, що мали розглядати, було затверджено обговорення випадку, що в стався в грудні 2019 року у військовій частині А3438, яка дислокується на території с. Красносілка. А саме побиття військовослужбовиці Наталії Куліш та можливі корупційні злочини командування частини, де вона проходить службу.
«Для кращого розуміння ситуації я, в телефонній розмові, запрошував на засідання Правління Наталію Куліш, аби заслухати обидві сторони – і громадянку Куліш, і представника військової частини, проте вона повідомила, що не може бути присутня, так як поїхала додому (до батьків) у відпустку», - зазначив на початку засідання Володимир Наконечний. Голова Правління зазначив й те, що громадянка Куліш довіряє громадянину Кошевому, який також в телефонній розмові деталізував її позицію та виклав суть проблеми, як бачить її громадянка Куліш.
Після чого перед присутніми виступив заступник командира військової частини А3438 з морально-психологічного забезпечення, начальник відділення Андрій Тимчак, який повідомив позицію військової частини щодо даного інциденту та підкреслив, що з даного випадку було проведено службове розслідування у вищезазначеній військовій частині.
Окрім цього обставини зазначеного випадку розслідують військова служба правопорядку, військова прокуратура та НАБУ.
На засідання Правління також було запрошено першу заступницю Красносільського сільського голови Марину Архірій, яка серед іншого зазначила: «Ми не можемо стояти осторонь, адже цей випадок напряму стосується Красносільської ОТГ та її іміджу в цілому. З впевненістю можу заявити, що протягом багатьох років триває конструктивна співпраця між сільською радою та військовою частиною А3438. Військовослужбовці на чолі з керівництвом беруть активну участь у проектах, благодійних ярмарках та змаганнях, що проводяться за ініціативи сільської ради, завжди максимально оперативно долучаються до вирішення проблемних та робочих питань, беруть активну участь у військово-патріотичному вихованні молодого покоління нашої громади».

За підсумками зустрічі було запропоновано та підтримано учасниками засідання Правління Спілки здійснити певні практичні кроки, що дозволять більш детально вивчити ситуацію, що склалась, та впевнитись в достовірності заявлених фактів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь