A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Рекомендації щодо профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

Дата: 16.03.2020 18:15
Кількість переглядів: 944

Рекомендації щодо профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

У зв'язку з посиленням профілактичних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу на території Красносільської ОТГ, сільська рада звертається до мешканців населених пунктів нашої громади з проханням: максимально обмежити переміщення до міста Одеса та інших населених пунктів, без гострої необхідності не відвідувати місця загального користування та місця скупчення людей. Літнім людям, вагітним жінкам і дітям рекомендовано максимально обмежити перебування на вулиці.

Вірус передається повітряно-крапельним шляхом, зокрема через кашель і чхання, а також торкання поверхонь, забруднених вірусом.

COVID-19 може жити на поверхнях протягом кількох годин, але прості дезінфікуючі засоби можуть його вбити.

Основні рекомендації щодо профілактики коронавируса:

1. Уникайте контакту з людьми, що мають симптоми гострої респіраторної інфекції. Мінімальна дистанція - 1,5 метра. Намагайтеся уникати місця масового скупчення людей.

2. Часто і ретельно мийте руки з милом або обробляйте їх антисептиком. Миття рук з милом: не менше 20-40 секунд в теплій воді, обов'язково при забрудненні рук, після повернення з вулиці, відвідування громадського транспорту, відвідування санвузла, перед приготуванням і прийомом їжі. Для дезінфекції рук використовуйте антисептики з вмістом спирту не менше 60% або 1-2% розчин хлоргексидину: необхідно налити в долоню близько 3 мл розчину і ретельно обробити руки не менше 30 секунд, приділивши особливу увагу простору під нігтями.

3. Торкатися до лиця, особливо очей, носа, рота, можна виключно чистими руками, тільки що вимитими з милом або обробленими антисептиком. Намагайтеся не торкатися до обличчя в громадських місцях або після контакту з поверхнями і об'єктами, до яких раніше могла торкатися хвора людина.

4. Термічно обробляйте продукти, не вживайте в їжу сире м'ясо, м'ясні субпродукти і яйця.

5. По можливості утримайтеся від відвідування регіонів з високим рівнем коронавируса, якщо ви відчули нездужання після поїздки - відразу зверніться до лікаря.

У разі появи симптомів захворювання відвідувати медичний заклад особисто не рекомендується. Зателефонуйте своєму сімейному лікареві. У разі різкого погіршення самопочуття та підвищення температури вище 38 градусів –  одразу викликайте швидку медичну допомогу за номером 103.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь