A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Заходи з попередження поширення гострої респіраторної хвороби COVID-2019 на території Красносільської ОТГ

Дата: 23.03.2020 11:54
Кількість переглядів: 546

Заходи з попередження поширення гострої респіраторної хвороби COVID-2019 на території Красносільської ОТГ

 

З метою попередження поширення гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, виконавчим комітетом Красносільської сільської ради були прийняті рішення, згідно яких вжито низку заходів, спрямованих на попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 на території Красносільської ОТГ та недопущення паніки серед населення.

Так, з  12 березня 2020 року по  03 квітня 2020 року тимчасово зупинено освітній процес у закладах загальної середньої освіти Красносільської ОТГ.  На період карантину усі педагогічні працівники закладів освіти, в тому числі і сумісники (крім закладів дошкільної, позашкільної освіти) здійснюють викладання навчальних предметів  відповідно до навантаження та розроблених планів роботи на період карантину із використанням технологій дистанційного навчання, а саме:

-        викладання матеріалу за допомогою груп Viber та WhatsApp;  

-        онлайн спілкування через Skype;

-        обмін матеріалом між вчителем та учнями через Google Клас ;

-        всі завдання дублюються в батьківських групах.

     На території усіх населених пунктів сільської ради заборонено проведення масових заходів, спортивних змагань, робот гуртків.

     Рішенням виконкому зупинено роботу усіх закладів громадського харчування, барів, кафе та магазинів, крім продуктових, перукарень розташованих на території Красносільської ОТГ. Проводиться перевірка виконання даного рішення суб’єктами підприємницької діяльності. У разі виявлення порушень буде складено відповідний протокол та накладено штраф згідно вимог чинного законодавства.

     Релігійним громадам, які проводять свою діяльність на території Красносільської ОТГ, рекомендовано тимчасово, на період карантину, припинити проведення релігійних заходів.    

      Для забезпечення соціальної підтримки найменш захищених верств суспільства, з понад 350 сімей пільгової категорії, які обслуговуються відділом соціального захисту населення виконавчого органу Красносільської сільської ради, спільно з медичними працівниками було проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання та стану здоров’я 194 сімей, які знаходяться у скрутних життєвих обставинах і одиноко проживаючих громадян в населених пунктах Кубанка, Новокубанка, Корсунці та Іванове. З вказаною категорією громадян було проведено роз’яснювальну роботу щодо попередження та запобігання поширенню інфекцій, спричинених коронавірусом COVID-19, роздано інформаційні пам’ятки. Незважаючи на те, що працівники відділу соціального захисту населення працюють в умовах підвищеного ризику захворювання, робота по обстеженню сімей пільгових категорій буде продовжена з 23 березня 2020 року. 

           Соціальні робітники відділу соціального захисту населення, які  обслуговують одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку на дому в населених пунктах Красносілка, Кубанка та Іванове, також відносяться до групи підвищеного ризику захворювання, але продовжують надавати послуги своїм підопічним. А це не тільки прибирання чи доставка медикаментів, а й допомога у самообслуговуванні, веденні домашнього господарства та організації харчування.

        В зв’язку із припиненням транспортного сполучення між населеними пунктами сільської ради, виникла загроза припинення роботи поштових відділень с. Кубанка та с. Красносілка, яке крім центральної садиби сільської ради, обслуговує населені пункти Корсунці та Ілічанка. Враховуючи, що Укрпошта є стратегічно важливим об’єктом інфраструктури, яка крім послуг зв’язку забезпечує доставку пенсій та грошових виплат, Красносільська сільська рада не могла залишити своїх мешканців без вказаних послуг, а особливо пенсіонерів, які є найбільш вразливою категорією можливого інфікування коронавірусом. На прохання керівництва Красносільського поштового відділення, сільською радою було виділено службовий автомобіль для підвозу листонош до усіх вищезазначених населених пунктів з метою забезпечення наших мешканців пенсійними виплатами.

       Проводиться посилений моніторинг епідемічної ситуації на території громади з метою оперативного реагування для прийняття ефективних управлінських рішень.

Закуплено дезінфікуючі засоби для санітарно-гігієнічних заходів та дезінфекції приміщень.

         Починаючи з 23 березня 2020 року робітниками благоустрою сільської ради щоранку проводитиметься дезінфекція дитячих та спортивного майданчиків шляхом обробки гойдалок, турніків, гірок та інших поверхонь на ігрових майданчиках засобами з хлором. Просимо батьків врахувати дану інформацію.

         Запроваджено посилений протиепідемічний режим в закладах охорони здоров’я, які розташовані на території сільської ради. Для забезпечення медичних закладів Красносільської ОТГ усім необхідним для роботи у період карантину, Красносільською сільською радою було профінансовано 150 тис. грн.

Зокрема замовлено захисні маски, 1000 респіраторів, 50 комплектів епідкостюмів, які призначені для роботи медперсоналу безпосередньо в осередку хвороби та інші засоби захисту. Заплановано придбання тестів на виявлення коронавірусу SARS-CoV-2 (за наявності тестів).

Посилено інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням із залученням електронних та друкованих засобів масової інформації щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм i правил запобігання зараженню інфекцією.

На період карантину прийом громадян в Красносільській сільській раді проводиться в понеділок та п’ятницю з 9.00 год. до 13.00 год.

Задля запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, убезпечення населення Красносільської ОТГ та працівників ЦНАП від захворювання на неї, до покращення епідемічної ситуації Красносільська сільська рада запроваджує додаткові санітано-епідеміологічні заходи щодо організації роботи ЦНАП, зокрема: 

  • одночасно у відкритій частині ЦНАП перебуватиме не більше 2-х відвідувачів;
  • черга до адміністраторів ЦНАП організовуватиметься на вулиці (поза межами будівлі) з дотриманням відстані між людьми не менше ніж 1 метр;
  • відстань між суб’єктами звернення, що перебувають у будівлі ЦНАП та між працівником ЦНАП та суб’єктом звернення під час його обслуговування повинна становити не менше 1 метра;
  • позачергово обслуговуватимуться громадяни літнього віку та вагітні жінки, які відносяться до групи високого ризику.

У приміщення сільської ради та ЦНАП не допускаються суб’єкти звернення з ознаками інфекційного захворювання та без захисних масок.  У разі погіршення епідемічної ситуації можливе призупинення роботи ЦНАП.

З метою попередження поширення гострої респіраторної хвороби COVID-2019 серед мешканців нашої громади, Красносільська сільська рада переконливо просить усіх  громадян відкласти або перенести звернення як до сільської ради, так і до ЦНАП у разі нетермінового вирішення будь-якого питання або отримання  адміністративної послуги. Для отримання інформаційних та консультаційних послуг просимо використовувати дистанційні форми комунікацій – телефон, електронна пошта.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь