A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Інформація про роботу Лиманської районної філії ООЦЗ за березень 2020 року

Дата: 13.04.2020 16:36
Кількість переглядів: 4017

Фото без опису

Лиманська районна філія ООЦЗ

 Прес-реліз

Інформація про роботу філії за березень 2020 року.

      30 березня Верховна рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-2019)» 540- ІX .

 Згідно закону статус безробітного надається особам з першого дня реєстрації їх у службі зайнятості за їх особистою заявою без вимог до наявності підходящої роботи, а допомога по безробіттю призначається з першого дня надання статусу безробітного.

Виплата допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого відвідування безробітним служби зайнятості, за умови підтвердження безробітним наміру перебування у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації (телефонний зв'язок, електронні засоби тощо).

Протягом періоду карантину для ДСЗ головним завданням стало полегшення для клієнтів подання заяв про реєстрацію їх як безробітних та виплати допомоги по безробіттю .

Прийом документів від громадян здійснюється засобами електронного зв’язку або через скриньки для прийому кореспонденції, які  розташовані на першому поверсі Лиманській РФ.

У січні 2020-го року в Лиманській районній філії ООЦЗ отримали статус безробітного 53 особи, в лютому – 33 особи. У березні, під час дії карантину, до служби зайнятості району через скриньки для кореспонденцій  та електронні носії надійшли комплекти документів від 8 громадян з метою постановки їх на облік.  Кар’єрний радник   самостійно опрацьовує базу вакансій служби зайнятості телефонує безробітному в призначений день, обговорює з клієнтом варіанти вакансій та уточнює намір  безробітного шукати роботу та перебувати на обліку в СЗ.

У телефонному режимі ведеться робота по прийому громадян, які вже перебувають на обліку у службі зайнятості. Для прикладу 13 березня поточного року до  Лиманської  районної філії ООЦЗ звернулося 26 осіб, 20 березня –  22 особи, 26 березня – 9 осіб.

Станом на 10 квітня 2020 року в  Лиманському районі залишаються актуальними 72 вакансії по близько 30  професіях.

Найбільш затребувані вакансії такі, як  стропальник, водій автотранспортних засобів, оператор виробничої дільниці, підсобний робітник, тракторист, прибиральник службових приміщень, кухар, сестра медична, молодша медична сестра, швачка, продавець продовольчих товарів

На сьогодні, за оперативними даними, на ринку праці  Одещини зростає попит на кур’єрів, операторів колл-центрів, продавців та водіїв. Саме ці професії в умовах карантину є особливо затребуваними. Прогнозовано зросте попит на працівників  швейної промисловості, у зв’язку з тим що є нагальна потреба в масках та захисному одязі для медичних працівників та населення.

  Відповідну інформацію можете одержати на офіційному сайті державної служби зайнятості,  Facebook-сторінку Лиманської районної філії, «Освітній портал ДСЗ», платформу «Профорієнтація та розвиток кар’єри».

 

Контактна інформація:

Відділу надання соціальних послуг

Лиманської районної філії Одеського

обласного центру зайнятості

т. 048 55 9-83-75

https://www.facebook.com/LymansyCZ/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь