A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Соціальний захист і допомога малозабезпеченим громадянам – одне з пріоритетних завдань Красносільської влади

Дата: 15.01.2021 17:44
Кількість переглядів: 398

     Більшість питань першого засідання виконавчого комітету Красносільської сільської ради, яке відбулося 15 січня, стосувалося соціального захисту населення і надання жителям громади матеріальної допомоги.
Перший блок належав до питань служби у справах дітей.
Було поновлено склад опікунської ради, органу опіки та піклування, а також прийнято рішення стосовно подальшої долі дітей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Зокрема, 4 неповнолітніх отримали статус дітей, позбавлених батьківського піклування, над 1 дитиною-сиротою призначено опікуна.
Наступний блок вирішував проблемні питання соціального захисту населення.
Присутні розглянули заяви 10 жителів громади: найнезахищеніших верств населення, - про надання їм матеріальної допомоги на лікування. Здебільшого це медичні працівники, які перехворіли на COVID-19 з тяжкими наслідками, та онкохворі. Обговоривши відповідне питання, члени виконавчого комітету погодили надання кожному з них відповідної суми коштів із сільського бюджету.
Також на засіданні прийнято рішення про виділення допомоги 9 породіллям, які надали відповідні документи, по 2000 грн кожній, а також виділено допомогу на поховання.
З нагоди ювілейної дати: 90-річчя від Дня народження, - виділено 1,5 тис грн Кувшиновій Тетяні Карпівні. До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (15 лютого) члени виконкому виділили 67 воїнам-афганцям, учасникам бойових дій на території інших держав та їх вдовам кошти, залежно від статусу: від 1800 до 2000 грн.
     Рішенням виконкому на обслуговування вдома соціальними працівниками відділу соціального захисту взято одиноко проживаючу непрацездатну громадянку. Загалом, у 2020 році 5 соціальних працівників надавали посильну допомогу у веденні домашнього господарства 58 одиноким та одиноко проживаючим мешканцям громади. Соціальний працівник двічі на тиждень по 1,5-2 години допомагає похилій людині чи інваліду по господарству, зі сплатою комунальних послуг, у придбанні необхідних товарів. З приєднанням сіл колишньої Павлінської сільської ради у 2021 році при відділі соціального захисту працюватиме 6 соціальних працівників.
Уся допомога, яка надається одиноким людям, є безоплатною.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь