Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Соціальний захист і допомога малозабезпеченим громадянам – одне з пріоритетних завдань Красносільської влади

Дата: 15.01.2021 17:44
Кількість переглядів: 424

     Більшість питань першого засідання виконавчого комітету Красносільської сільської ради, яке відбулося 15 січня, стосувалося соціального захисту населення і надання жителям громади матеріальної допомоги.
Перший блок належав до питань служби у справах дітей.
Було поновлено склад опікунської ради, органу опіки та піклування, а також прийнято рішення стосовно подальшої долі дітей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Зокрема, 4 неповнолітніх отримали статус дітей, позбавлених батьківського піклування, над 1 дитиною-сиротою призначено опікуна.
Наступний блок вирішував проблемні питання соціального захисту населення.
Присутні розглянули заяви 10 жителів громади: найнезахищеніших верств населення, - про надання їм матеріальної допомоги на лікування. Здебільшого це медичні працівники, які перехворіли на COVID-19 з тяжкими наслідками, та онкохворі. Обговоривши відповідне питання, члени виконавчого комітету погодили надання кожному з них відповідної суми коштів із сільського бюджету.
Також на засіданні прийнято рішення про виділення допомоги 9 породіллям, які надали відповідні документи, по 2000 грн кожній, а також виділено допомогу на поховання.
З нагоди ювілейної дати: 90-річчя від Дня народження, - виділено 1,5 тис грн Кувшиновій Тетяні Карпівні. До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (15 лютого) члени виконкому виділили 67 воїнам-афганцям, учасникам бойових дій на території інших держав та їх вдовам кошти, залежно від статусу: від 1800 до 2000 грн.
     Рішенням виконкому на обслуговування вдома соціальними працівниками відділу соціального захисту взято одиноко проживаючу непрацездатну громадянку. Загалом, у 2020 році 5 соціальних працівників надавали посильну допомогу у веденні домашнього господарства 58 одиноким та одиноко проживаючим мешканцям громади. Соціальний працівник двічі на тиждень по 1,5-2 години допомагає похилій людині чи інваліду по господарству, зі сплатою комунальних послуг, у придбанні необхідних товарів. З приєднанням сіл колишньої Павлінської сільської ради у 2021 році при відділі соціального захисту працюватиме 6 соціальних працівників.
Уся допомога, яка надається одиноким людям, є безоплатною.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь