A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

В Україні затверджено Дорожню карту з вакцинації

Дата: 20.01.2021 09:21
Кількість переглядів: 380

В Україні затверджено Дорожню карту з вакцинації

     З початку реєстрації коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні станом на грудень 2020 року зареєстровано 821947 підтверджених випадків коронавірусу, з них 13 733 летальних.
У відповідь на пандемію Міністерство охорони здоров'я України розробило стратегію вакцинальної кампанії, яку викладено у «Дорожню карту з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID- 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках», затвердженої наказом МОЗ від 24.12.2020 № 3018.
Основним завданням Дорожньої карти є охоплення вакцинацією не менше 50% населення України (20 866 390 людей).
     Кампанію рекомендовано проводити у 5 етапів.
- На 1 етапі планується провести щеплення серед медичних працівників, які працюють з хворими на COVID-19, людям, які проживають у будинках для людей похилого віку та працівників цих закладів, військовослужбовців.
- На 2 етапі: щеплення медичних працівників та іншого персоналу, які працюють з іншими хворими, людей віком від 80 років.
- На 3 етапі: щеплення людей віком від 65 до 79 років, працівників критично важливих структур державної безпеки України.
- На 4 етапі: щеплення людей віком від 60 до 64 років, дорослих від 18 до 59 років, із супутніми захворювання, які знаходяться у групі ризику щодо розвитку ускладнень від COVID-19, інших груп населення та професійних груп, які знаходяться у групі ризику щодо інфікування COVID-19, осіб, які перебувають в місцях обмеження волі та/або слідчих ізоляторах та працівників місць обмеження волі.
- На 5 етапі: щеплення інших дорослих, а також громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.
     Для організації успішної вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 в Одеській області Департамент охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації розробив відповідний наказ. Установа, відповідальна за організацію вакцинальної кампанії - комунальне некомерційне підприємство «Центр громадського здоров’я» Одеської обласної ради».
     Наразі формуються мобільні бригади з медичних працівників для здійснення вакцинації серед груп населення, доступ яких до ЗОЗ ускладнений або неможливий, лікарі та медичні сестри мобільних бригад пройдуть спеціальне навчання щодо застосування вакцини. Також відбувається підготовка та оснащення додаткових пунктів щеплення на базі ЗОЗ, регіональний склад готується до прийому вакцин від COVID-19.
Вакцинація від коронавірусної хвороби в Україні буде добровільною для усіх груп населення та професійних груп.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь