A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Поліцейський офіцер громад у Красносільській ОТГ - реальність

Дата: 21.01.2021 16:52
Кількість переглядів: 473

У 2019 році Міністерство внутрішніх справ України запустило в дію проєкт "Поліцейський офіцер громади". Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території громади, але й житиме в ній, буде тісно взаємодіяти з жителями та орієнтуватися на їхні потреби.
Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.
Проєкт «Поліцейський офіцер громади» вже запроваджено у 13 областях: Волинська, Донецька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Рівненська, Харківська, Хмельницька, Черкаська.
     Наступними регіонами втілення проєкту є Вінницька, Київська, Одеська та Полтавська області
У рамках відповідного проєкту відбулася зустріч представників Нацполіції з керівництвом Красносільської громади.
Під час конструктивної зустрічі поліцейські ознайомилися з можливостями громади, її населенням та інфраструктурою. Зважаючи на кількість населення, проєктом передбачається наявність до 3 поліцейських офіцерів, яких необхідно забезпечити приміщенням для роботи і відпочинку, автомобілем, оргтехнікою тощо.
Після зустрічі делегація оглянула приміщення в с. Корсунцях, де сьогодні перебуває дільничний, та погодилася, що воно може бути використане для втілення проєкту.
     Наступний крок співпраці громади та Нацполіції у даному проєкті - підписання меморандуму, потім відбудеться відбір поліцейських та направлення їх на навчання.
     Як зазначила Красносільський сільський голова Марина Архірій: «Ми спільно з громадою працюємо над вирішенням проблем та викликів, які постають перед нами. Кожна людина у найвіддаленішому селі повинна почуватися у безпеці. Сподіваюся, що робота поліцейських офіцерів громади дозволить створити новий рівень поліцейського сервісу не лише у великих містах, а й у віддалених населених пунктах, забезпечить порядок та своєчасне реагування на проблеми громади та запобігатиме вчиненню правопорушень».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь