A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Красносільська ОТГ – одна з перших громад Одещини, яка підписала Меморандум про співпрацю та партнерство з Національною поліцією

Дата: 04.02.2021 15:14
Кількість переглядів: 1922

     4 лютого Красносільський сільський голова Марина Архірій була запрошена до Головного управління Національної поліції України в Одеській області для підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство. Підписання цього документу є першим кроком до впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади», який стартував в Україні у 2019 році і вже запроваджений у 13 областях: Волинській, Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській. В Одеській області реалізація проекту «Поліцейський офіцер громади» розпочалася з 5 громад: Красносільської, Кубейської, Лиманської, Дивізійської та Новоборисівської. Його мета: забезпечити кожну територіальну громаду окремим дільничним  офіцером  поліції, який не тільки працюватиме на території громади, а буде тісно взаємодіяти з її жителями та орієнтуватися на їхні потреби. Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади, яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи: забезпечення приміщенням, транспортом тощо), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою. Нещодавно представники Нацполіції побували в Красносільській громаді, ознайомилися з її інфраструктурою, оглянули приміщення в с. Корсунцях, яке може бути використане для створення робочих місць поліцейських громади. Тож підписання Меморандуму стало логічним продовженням реалізації відповідного проекту. Наразі відкривається конкурс на поліцейського громади, по завершенню якого члени комісії, до якої входить і сільський голова, відбирають переможця, що направляється на навчання. Претендентом може бути поліцейський з досвідом роботи не менше 4 років, вищою освітою, наявністю водійських прав. Після 72-оденного навчання поліцейський направляється на службу у громаду. На найближчій сесії Красносільської сільської ради буде розглянуто питання співфінансування відповідного проекту і виділення коштів для створення умов роботи дільничного поліцейського громади. Як зазначила Красносільський сільський голова Марина Архірій: «Створення безпечних умов проживання на території громади – сьогодні спільне завдання Нацполіції та місцевої влади. Ми вже кілька років працюємо над вирішенням даного питання: у трьох селах громади встановлені камери відеоспостереження. У цьому році плануємо збільшити їх кількість, адже це одна з умов успішної реалізації спільного проекту. Сподіваюся, що робота поліцейських офіцерів дозволить забезпечити порядок та своєчасне реагування на проблеми громадян та запобігатиме вчиненню правопорушень».

     Красносільська ОТГ – одна з перших громад Одещини, яка підписала Меморандум про співпрацю та партнерство з Національною поліцією 4 лютого Красносільський сільський голова Марина Архірій була запрошена до Головного управління Національної поліції України в Одеській області для підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство. Підписання цього документу є першим кроком до впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади», який стартував в Україні у 2019 році і вже запроваджений у 13 областях: Волинській, Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській.

     В Одеській області реалізація проекту «Поліцейський офіцер громади» розпочалася з 5 громад: Красносільської, Кубейської, Лиманської, Дивізійської та Новоборисівської. Його мета: забезпечити кожну територіальну громаду окремим дільничним  офіцером  поліції, який не тільки працюватиме на території громади, а буде тісно взаємодіяти з її жителями та орієнтуватися на їхні потреби. Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади, яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи: забезпечення приміщенням, транспортом тощо), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою. Нещодавно представники Нацполіції побували в Красносільській громаді, ознайомилися з її інфраструктурою, оглянули приміщення в с. Корсунцях, яке може бути використане для створення робочих місць поліцейських громади. Тож підписання Меморандуму стало логічним продовженням реалізації відповідного проекту. Наразі відкривається конкурс на поліцейського громади, по завершенню якого члени комісії, до якої входить і сільський голова, відбирають переможця, що направляється на навчання. Претендентом може бути поліцейський з досвідом роботи не менше 4 років, вищою освітою, наявністю водійських прав. Після 72-оденного навчання поліцейський направляється на службу у громаду. На найближчій сесії Красносільської сільської ради буде розглянуто питання співфінансування відповідного проекту і виділення коштів для створення умов роботи дільничного поліцейського громади. Як зазначила Красносільський сільський голова Марина Архірій: «Створення безпечних умов проживання на території громади – сьогодні спільне завдання Нацполіції та місцевої влади. Ми вже кілька років працюємо над вирішенням даного питання: у трьох селах громади встановлені камери відеоспостереження. У цьому році плануємо збільшити їх кількість, адже це одна з умов успішної реалізації спільного проекту. Сподіваюся, що робота поліцейських офіцерів дозволить забезпечити порядок та своєчасне реагування на проблеми громадян та запобігатиме вчиненню правопорушень».

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь