A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Асоціація громад – сильна регіональна політика

Дата: 22.03.2021 21:48
Кількість переглядів: 627

     Одещина є в лідерах по співпраці із Всеукраїнською Асоціацією об’єднаних територіальних громад України.
Після переформатування Одеського регіонального відділення у рамках посилення його роботи з 22 по 26 березня під егідою Асоціації проходить «Регіональний тиждень громад Одеської області». Проект покликаний надати адресну консультативну підтримку громадам у різних сферах діяльності, зокрема, вирішенні екологічних, земельних, освітніх питань, надання адміністративних послуг тощо. У ньому бере участь 91 громада області. Такі регіональні тижні відбулися на Черкащині та Хмельниччині. 
     Губернатор Одещини Сергій Гриневецький привітав голів громад на першій онлайн-зустрічі та побажав їм плідної роботи. Він зазначив, що підтримує Асоціацію і готовий разом з головами ОТГ попрацювати над формуванням Муніципального Кодексу. 
     Сергій Рафаїлович також додав, що голови громад повинні зосередити свою увагу на реальних планах соціально-економічного розвитку, відслідковуванні змін до законодавства, інфраструктурних проектах, демографічній та екологічній ситуацій, залученні інвестицій і створенню нових робочих місць. 
     Марина Архірій, голова Одеського регіонального відділення Асоціації ОТГ, Красносільський сільський голова, - подякувала Сергію Гриневецькому та Григорію Діденку за відкритість до співпраці,  бажання брати участь та долучатися до роботи Асоціації. Вона закликала голів громад бути згуртованими, аби разом успішно вирішувати нагальні питання, брати участь у роботі профільних комісій при ОДА, депутатських комісій обласної ради тощо. 
     У свою чергу, голова Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад Олександр Корінний наголосив, що в рамках реформи децентралізації держава надала громадам ряд повноважень та недосконалий механізм їх реалізації. У той же час громади хочуть бути активними учасниками законодавчого процесу, тому працюють за двома напрямками: загальнонаціональному та місцевому. Асоціація представлена в робочих групах щодо внесення змін до Конституції України, нових редакцій законів України, що стосуються органів місцевого самоврядування, територіально-адміністративного устрою тощо. Також він додав, що, об’єднавши зусилля, члени Асоціації зможуть показати гідний результат у відстоюванні інтересів органів місцевого самоврядування на загальнодержавному рівні
     У перший день учасники проекту ознайомилися з планом роботи, який буде реалізовано через секторальні платформами та фахові мережі, що будуть реалізовані під час «Регіонального тижня».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь