A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

УВАГА!

Дата: 07.04.2021 12:05
Кількість переглядів: 622

Укладання договору
на вивіз твердих побутових відходів є обов’язковим!
На території Красносільської сільської ради послугою вивезення твердих побутових відходів користується кожен.
Однак є громадяни, які категорично відмовляються від укладання договору на вивіз сміття, мотивуючи тим, що в них воно відсутнє. В той же час ми постійно спостерігаємо картину «процвітання» стихійних сміттєзвалищ у лісосмугах, ярах тощо.
Відповідно до ч. 2 ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі, орендарі джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з провадження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 цього закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).
Згідно із ч. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово–комунальні послуги» споживачі зобов’язані укладати договір про провадження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку. Згідно з рішенням Красносільської сільської ради від 02.03.2021 року №55 КП «Перспектива» уповноважене укладати з фізичними та юридичними особами договори на вивезення побутових відходів спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.
Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення державних стандартів, норм, правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою території населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1700 грн.).Отже, чинне законодавство передбачає підстави для притягнення до відповідальності за неукладання договору на вивезення побутових відходів.
     Тож пропонуємо жителям Красносільської громади, зокрема, сіл Іванове, Ілічанки, Красносілки та Корсунців, які не уклали договір на вивезення побутового сміття, зробити це у найкоротший термін.
Довідки за телефонами КП «Перспектива» 0487503727.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь