A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Діяти у межах чинного законодавства та інтересах громади

Дата: 09.04.2021 19:46
Кількість переглядів: 1044

     Як в  Одеському регіоні, так, зокрема, і в Красносільській громаді однією з нагальних проблем є встановлення тимчасових споруд без будь-яких дозвільних документів. Зокрема, у с. Ілічанці жителі м. Одеси встановили гаражі на землі Красносільської ТГ і багато років ними користувалися.
Тому коли Красносільська сільська рада ініціювала  розробку детального плану території, частина землі, на якій зараз знаходяться самочинно встановлені гаражі,  підпала під землі, на яких планується побудувати  дитячий майданчик, стадіон, зелену зону і парковку.
Жителі незаконно встановлених гаражів створили  ініціативну групу.
9 квітня у приміщенні сільської ради відбулася чергова зустріч керівництва сільської ради з ініціативною групою. 
Суть питання полягає у тому, що поряд з будинком (вул. Паустовського, 12а), де знаходяться гаражі, забудовник планує здійснювати будівництво житлового будинку. У 2019 році змінилися державні будівельні норми, тож інвестор,  аби  привести своє будівництво у відповідність до нових ДБН, вніс зміни у детальний план території. Крім того, забудовник має на меті зробити будинок зразковим, тому додатково розробив детальний план на територію, де знаходяться гаражі, щоб у майбутньому взяти участь в аукціоні цієї земельної ділянки і  побудувати на ній за власний кошт дитячий майданчик, стадіон, зелену зону і парковку.
Передбачається, що в умовах договору оренди до даних об’єктів буде вільний доступ усіх громадян, а на парковці буде передбачено певний відсоток безкоштовних паркомісць для  пільгової категорії громадян.
Це дасть можливість покращити інфраструктуру відпочинку жителів Ілічанки та благоустроїти територію навколо багатоповерхівок.
У ході зустрічі були присутні три сторони: власники незаконно встановлених гаражів, інвестори та влада. Більш як  двогодинна розмова не дала конкретного результату. Ініціативна група готова відстоювати лише власні інтереси, забудовники не вбачають у своїх діях ніяких протиправних заходів і відстоюють свою позицію. 
Зацікавлені сторони  (ініціативна група та забудовник)  попередньо дійшли згоди провести ще одні збори на території Ілічанки без влади, де вкотре спробувати знайти спільну мову між собою.
Позиція керівництва громади полягає у тому, щоб діяти виключно у межах чинного законодавства та в інтересах УСІЄЇ громади. Якщо зацікавлені сторони дійдуть обопільної згоди щодо вирішення даної проблеми, сільська влада готова це рішення взяти до виконання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь