A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

Дата: 16.04.2021 12:05
Кількість переглядів: 789

     Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з метою привернення уваги світової громадськості до масштабів проблеми та до створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

     Ідея святкування Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня

пам’яті загиблих працівників, який було проведено американськими і канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, що загинули та постраждали на роботі; уперше в світі з ініціативи МОП він відзначався у 2003 році.

     Україною підтримано ініціативу МОП і 28 квітня відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 визначено як День охорони праці.
     У 2021 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією МОП відзначатиметься під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

     Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2, та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

     З того часу, як на початку 2020 року пандемія COVID-19 перетворилася на кризу світового масштабу, вона спричинила глибокий вплив на всі сфери життя. Пандемія торкнулася майже кожного аспекту світу праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), що виникли внаслідок ужиття заходів з ослаблення поширення вірусу. Зміщення в бік нових форм організації праці, зокрема масштабний перехід на дистанційну роботу, наприклад, створило багато можливостей для працівників, але виникало потенційні ризики щодо БЗР, зокрема психосоціальні ризики та ризики насильства.

     У 2021 році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений залученню потенціалу елементів системи БЗР, визначених у Конвенції 2006 року про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі (№ 187) . У доповіді до Всесвітнього дня висвітлено питання про те, як нинішня криза демонструє важливість зміцнення систем БЗР, включно зі службами безпеки та охрони здоров?я на роботі, як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

      МОП скористається цією можливістю для покращення обізнаності та стимулювання діалогу щодо важливості створення стійких систем БЗР та інвестування коштів у них, для чого будуть висвітлені як регіональні, так і національні приклади зменшення і попередження поширення COVID-19 на робочому місці.

     У рамках підготовки до Дня охорони праці Красносільська сільська рада звертається  з проханням до профспілкових організацій усіх рівнів, керівників підприємств, установ та організацій Красносільської ОТГ незалежно від форми власності, активно долучитися до роботи та гідно відзначити у квітні 2021 року День охорони праці на кожному підприємстві, у кожній установі та організації: протягом квітня – травня відвідати сім’ї потерпілих на виробництві, винайти можливості для надання їм допомоги з вирішення матеріальних, соціально – побутових та інших проблем.

     Красносільська сільська рада зважаючи на важливість забезпечення створення та ефективного функціонування охорони праці на кожному підприємстві, закликає усіх роботодавців проаналізувати організацію своєї роботи по впровадженню охорони праці та вжити вичерпних заходів, які дадуть змогу запобігати зменшенню і попередженню поширення COVID-19 на робочому місці, нещасним випадкам і професійним захворюванням не лише впродовж тижня охорони праці з 22 по 28 квітня, але й протягом  усього терміну роботи підприємства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь