A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

КРАСНОСІЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ІНФОРМУЄ.

Дата: 27.05.2021 15:42
Кількість переглядів: 517

        З 8 червня 2020 року в одеській області розпочато реалізацію проєкту Європейського Союзу «LOC-FOOD - Транскордонне співробітництво та місцевий розвиток сфери виробництва сільськогосподарської продукції та традиційних продуктів харчування» у рамках програми «Басейн Чорного моря».

        Метою проекту є підтримка сталого економічного та соціального розвитку в сільській місцевості. Сільського господарства в Причорноморському регіоні за допомогою інтегрованих ініціатив, що включають економічний, екологічний, соціальний та культурний аспекти та посилення регіональної співпраці. 

         Одеська національна академія харчових технологій є партнером проєкту «Транскордонне співробітництво та місцевий розвиток сфери виробництва сільськогосподарської продукції та традиційних продуктів харчування»/ «Local Development and Cross Border Cooperation in the area of Agricultural Products and Traditional Food» (LOC-FOOD) (2020-2022 рр.), який реалізується за підтримки Спільної операційної програми Black Sea Basin. Офіційна сторінка проєкту у Facebook - https://www.facebook.com/locfoodofficial. Ознайомитися з інформацією щодо проєкту українською мовою можна за посиланням https://www.facebook.com/LOCFOODONAFT.

          Проєкт має на меті просувати продукти категорії «slow food», як такі, що виробляються локально, з вийнятково характериними смаком та якістю, сприяти їх позначенню за походженням, географічним зазначенням, тим самим стимулюючи розвиток економіки регіону, забезпечуючи надійне збереження традицій, але поряд і з цим вирішуючи проблеми безпеки. Зокрема, проєкт підтримуватиме розвиток та просування місцевих традиційних сільськогосподарських харчових продуктів, робитиме внесок у розвиток сільських громад, соціальної інклюзії, сприятиме збереженню культури та біорізноманіття шляхом впровадження сукупних стратегій для подолання спільних викликів та підтримки місцевої взаємодії між людьми.

           В рамках проєкту передбачено випуск друкованої продукції (буклетів, листівок, інформаційних бюлетенів), публікація статей у газетах, участь у радіоетерах з метою просування та популяризації виробників локальної продукції, ознайомлення споживачів з існуючими традиційними продуктами на ринку. Планується створення GIS-платформи та об’єднання виробників місцевих традиційних продуктів харчування Причорноморського басейну (Black Sea Network of traditional products), зокрема Греції, Румунії, Молдови, Болгарії, України та проведення міжнародного фестивалю виробників локальної продукції. Буде проведено низку інформаційних заходів та тренінгів для виробників місцевих традиційних продуктів харчування, громадських організацій, представників місцевої влади, тощо.

          У разі зацікавленості просимо звертатися до менеджера проєкту Хвостенко Катерини Володимирівни. Контактна інформація: epinchuk@ukr.net, тел.: +38 (095) 893 70 43.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь