A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Удосконалення роботи Красносільського ЦНАПу

Дата: 07.06.2021 11:19
Кількість переглядів: 363

     Центр надання адміністративних послуг Красносільської сільської ради працює з 2016 року і надає 126 послуг.
Робота ЦНАПу постійно вдосконалюється. Так, за ініціативи сільського голови Марини Архірій нещодавно були запроваджені послуги: «Емалятко» та використання електронного паспорту для отримання довідок та реєстрації місця проживання. Проте колектив не зупиняється на досягнутому.
     На рівні держави було створено єдиний Портал ведення реєстру територіальної громади. Наразі триває підключення програмного забезпечення ЦНАП-SQS до державної системи. Це дасть змогу удосконалити роботу Центру і скоротити час прийому громадян. До того ж, це дасть можливість найближчим часом в комплексі «Емалятко» реєструвати місце проживання новонароджених. Додатково дане підключення дасть змогу приймати заяви з реєстрації місця проживання дітей до 14 років. Наступним кроком стане реєстрація місця проживання онлайн для усіх жителів. На даний час заяви приймаються лише містами Харків, Вінниця, Луцьк, Київ, Рівне (https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-miscya-prozhivannya).

     Для цього треба буде лише зайти через портал «Дія» і мати електронний підпис. Одним із важливих кроків удосконалення ЦНАП є надання послуг на місці через старост. На даний час працівники Центру навчають старост консультувати/надавати послуги на місці. Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» № 1368-ІХ. Закон набирає чинності 23 серпня 2021 року і передбачає, що електронний паспорт «Дія» офіційно є підставою для надання ідентифікації громадянина без паперових документів.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь