A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Сесія з важливих питань життєдіяльності громади

Дата: 09.06.2021 19:45
Кількість переглядів: 449

9 червня відбулася позачергова сесія Красносільської сільської ради.
     На початку депутати прийняли ряд рішень, що стосуються організаційних питань, пов’язаних з приєднанням об’єктів колишньої Павлинської сільської ради до Красносільської громади.
На сесії внесено зміни до програми «Забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту населення і території Красносільської сільської ради» на період 2021-2024 років». У відповідному документі додатково включено виконання робіт з протипожежної безпеки Павлинської школи. Також внесені зміни до ряду інших програм.
Депутати заслухали та затвердили звіт про виконання бюджету Красносільської сільської територіальної громади за І квартал. Так, бюджет виконано на 108,2 %. Порівняно з аналогічним періодом минулого року без урахування міжбюджетних трансфертів коштів надійшло на 3,4% більше. Суттєво перевиконані: рентна плата та користування надрами, податок на нерухоме майно, плата за надання адміністративних послуг, акцизний, єдиний податок, ПДФО тощо.
     Також на сесії було внесено зміни до сільського бюджету на поточний рік за рахунок внутрішнього перерозподілу коштів по галузях.
На сесії розглянуто блок земельних питань.
Депутати обговорили болюче для нашої громади (як і для інших приміських територій) питання виділення земельних ділянок.
Враховуючи пропозицію постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин, екології та раціонального природокористування, було вирішено: до завершення процесу інвентаризації земель комунальної власності встановити мораторій на прийняття рішень про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд (присадибних ділянок), індивідуального дачного будівництва, ведення садівництва (окрім земельних ділянок існуючих садових товариств), особистого селянського господарства, за рахунок земель раніше не наданих у власність чи користування та незабудованих земель. Дане рішення стосується лише несформованих і незабудованих ділянок і не вплине на права людей стосовно оформлення права власності або оренди на інші ділянки.
Сесією було сформовано 18 земельних ділянок під сільгоспвиробництво, які будуть виставлені на торги. Будь-яка людина, яка бажає займатися сільськогосподарським виробництвом, може взяти участь в аукціоні. Це дасть змогу наповнювати місцевий бюджет і ефективно використовувати земельні ділянки. Членам садового товариства «Світанок», які недооформили документи на земельні ділянки, якими користуються, був наданий дозвіл на розроблення проектів землеустрою.
     Також рішенням сесії надано дозвіл громадянам для оформлення земельних ділянок під будівлями, які є їх власністю. Частково відмовлено громадянам у наданні дозволу на розробку документації щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування будинків та ведення особистого селянського господарства з ряду причин. Зокрема, заяви не відповідають формам, затвердженим законодавством; земельні ділянки належать іншим особам; містобудівною документацією передбачено інше використання земель або громадяни уже використали своє право на безоплатну приватизацію.
Депутати також затвердили питання про організацію оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році та Програму заохочення учнів 9-их та 11-их класів - випускників закладів загальної середньої освіти Красносільської сільської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь