A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Найпоширеніші питання-відповіді щодо проведення земельних торгів

Дата: 01.07.2021 15:57
Кількість переглядів: 495

     На основі яких документів проводяться торги і яким чином підбираються ділянки для сільськогосподарських потреб?
-Земельні торги на право оренди ділянок під сільськогосподарську діяльність оголошуються на підставі рішень, прийнятих депутатами на сесії. Для сільськогосподарських потреб підбираються земельні ділянки, які вже використовуються для цих потреб.

        Де оприлюднюється оголошення про проведення торгів?
-Оголошення про дату та час торгів публікуються за місяць до їх проведення на сайті Держгеокадастру України як і передбачено законодавством. На даному сайті публікується інформація про проведення торгів по всій Україні.

        Хто може взяти участь у торгах?
- У торгах можуть брати участь усі юридичні та фізичні особи, які мають бажання взяти в оренду ділянку для ведення сільськогосподарської діяльності.

        Яка стартова сума оренди ділянок?
-    За законодавством стартова сума встановлюється у розмірі від 3 до 12% ВІД НОРМАТИВНОЇ ВАРТОСТІ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ. Стартова сума земельних ділянок, які виставлені  Красносільською сільською радою на аукціон, встановлена у максимальному  розмірі - 12% ??.  Під час торгів ця сума постійно збільшується.

       Чи можна під час дії мораторію проводити торги?
-  Так, можна. Прийнятий 9 червня 2021 року Красносільською сільською радою мораторій на виділення ділянок стосується передачі у ПРИВАТНУ власність. Це  не суперечить процесу проведення торгів і передачі за її результатами ділянок в ОРЕНДУ.

   P.S. 29 червня проведені торги на право оренди земель сільськогосподарського призначення Красносільської сільської ради. В результаті бюджет громади поповнився на 378 тис гривень і ця сума буде надходити щорічно протягом 7 років (на цей термін ділянки були передані в оренду переможцям торгів);
-    загальна площа переданих в оренду 17 ділянок становить 143 га.

ТОРГИ - НАЙПРОЗОРІША ПРОЦЕДУРА ПЕРЕДАЧІ ДІЛЯНОК В ОРЕНДУ, ЯКА ДАЄ РІВНУ МОЖЛИВІСТЬ НА КОНКУРСНИХ УМОВАХ УСІМ БАЖАЮЧИМ ВЗЯТИ В ОРЕНДУ ЗЕМЛІ ДЛЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПОТРЕБ ТА ДЛЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, 
А СІЛЬСЬКІЙ РАДІ - ПОПОВНИТИ БЮДЖЕТ ЗА РАХУНОК ВСТАНОВЛЕННЯ МАКСИМАЛЬНОЇ СУМИ ОРЕНДИ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь