A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

5 листопада відбулося чергове засідання комісії з легалізації заробітної плати та зайнятості населення Красносільської сільської ради.

Дата: 08.11.2021 15:16
Кількість переглядів: 999

     На порядку денному стояло питання підвищення рівня заробітної плати в громаді, легалізація заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення мінімальних гарантій з оплати праці.
У засіданні взяли участь М. Левицький - головний державний інспектор відділу з питань трудових відносин та зайнятості населення Управління з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області, В. Ковбаско - директор Лиманської районної філії  Одеського обласного центру зайнятості, фахівці сільської ради та підприємці.
     Питання підняття рівня середньої заробітної плати, погашення заборгованості з виплати заробітної плати та легалізації зайнятості населення  на даний час в області набули першочергового значення. Обласна державна адміністрація постійно здійснює аналіз економічного та соціального розвитку, у тому числі, моніторинг рівня середньої заробітної плати на підприємствах, організаціях та установах області.
За січень - червень 2021 року середньомісячна заробітна плата по Україні становила -13310 грн, по Одеській області - 11764 грн, по Красносільській ТГ- 9093 грн. 
     За даними Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області на території нашої громади 2 фізичні особи-підприємці мають заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, та більше 20 сплачують заробітну плату нижче або на рівні мінімальної. Як вдалося виявити на засіданні, на підприємствах наймані працівники  частково працюють неповний робочий день.
Тож по результатах засідання було вирішено рекомендувати суб’єктам господарювання провести роботу щодо покращення ситуації на підприємствах та виплачувати заробітну плату на рівні не нижче законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати, винайти можливість щодо підвищення оплати праці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь