A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Проведено обстеження житлово–побутових умов проживання та утримання таких дітей

Дата: 09.12.2021 10:32
Кількість переглядів: 1063

Робота служби у справах дітей за 11 місяців поточного року. 
У 2020 році рішенням  сесії Красносільської сільської ради була створена Служба у справах дітей.
На території Красносільської сільської ради проживає 2943 дитини.
56 дітей мають статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування  (11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування із населених пунктів колишньої  Павлинської сільської ради). З них 14 дітей-сиріт та 42 дитини діти,  позбавлені батьківського піклування.

Діти відповідної категорії перебувають під різною формою виховання:
-  8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають у державних закладах на повному державному забезпеченні; 
-  4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування перебувають у прийомній сім’ї;
-  3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування перебувають в будинку сімейного типу;
-  41 дитина-сирота та діти, позбавлені батьківського піклування, перебувають під опікою.

З інших територій прибуло 12 дітей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і сьогодні  знаходяться на обліку Служби у справах дітей Красносільської сільської ради.
За 11 місяців: 
-  7 дітей вибуло, з них 1- дитина досягла повноліття, 5 – дітей повернуто батькам (1 дитина повернута матері згідно з рішенням Комінтернівського районного суду, 4 – дитини повернуті матері згідно з  рішенням виконавчого комітету м. Біляївка), 1 дитина усиновлена. 

Проведено 13 засідань комісії з питань захисту прав дитини, було розглянуто 46 питань, у тому числі, щодо майнових прав дітей, встановлення і припинення опіки та піклування,  тимчасове утримання до дитячого закладу тощо.

Проведено 14 засідань органу опіки та піклування, розглянуто більше 30 питань щодо встановлення і припинення опіки та піклування над дітьми та недієздатними особами,  влаштування в державний заклад дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, надання дитині прізвища, імя та по-батькові тощо.

У поточному році створено  опікунську раду з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки, та координаційну раду з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Служба у справах дітей підготувала ряд  проєктів рішень на засідання виконавчого комітету Красносільської сільської ради щодо:
-  встановлення і припинення опіки та піклування над дітьми – 10;
-  надання ПІБ дитині – 1;
- реєстрація народження підкинутої та знайденої дитини -1;
-  направлення дитини на повне державне утримання до дитячого закладу – 7;
-  надання статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування – 10.
Окрема робота ведеться з дітьми, родини яких знаходяться у складних життєвих обставинах.

Проведено  обстеження житлово–побутових умов проживання та утримання таких дітей, складено 78 актів, надано  практичну та методичну допомогу, консультації з питань соціального захисту дітей, запобігання вчиненню дітьми правопорушень та інше. 
Надається послуга раннього втручання, логопедом.
     Службою наданні клопотання та доручення до ДРАЦС на отримання свідоцтва про народження 4 дітей та отримані документи. Постійно проводяться бесіди з населенням щодо неналежного виконання батьківських обов’язків, протидії домашнього насильства. Дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися в складних  життєвих обставинах фахівці Служби  супроводжували на виставу «Холодне серце» до Одеського академічного театру музичної комедії ім. М. Водяного. 15 дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки, супроводжувалися до ДПУ «МДЦ» «Артек».
     Фахівці Служби пройшли онлайн навчання з надання послуг раннього втручання. Проходження цих курсів необхідно для раннього виявлення біологічних та соціальних чинників ризику щодо порушення розвитку дитини, що дає можливість своєчасно почати інтенсивну допомогу в ранньому віці, коли розвиток дитини особливо піддається впливу і є можливість запобігати появі обмежень як у функціонуванні сім’ї, так і в фізичному та психосоціальному розвитку дитини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь