A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

ПАМ’ЯТКА: ПТАШИНИЙ ГРИП І ЙОГО ПРОФІЛАКТИКА

Дата: 20.01.2022 20:36
Кількість переглядів: 560

ГРИП ПТИЦІ – високо контагіозне захворювання, що характеризується пригніченням, септицемією, ураженням органів дихання та системи травлення. До грипу сприятливі кури, качки, індики, цесарки, перепели, фазани, горобці, лебеді, чайки.

Джерелом інфекції є дика водоплавна та хвора птиця. Основний шлях передачі збудника – повітряно-крапельний. Також збудник поширюється з інфікованими кормами, питною водою, яйцями, пір’ям.

Фактори поширення інфекції – господарства, де птиця може контактувати з дикою перелітною птицею.

Смертність висока – до 90%. При гострому перебігу хвороба проявляється ураженням респіраторної системи, хрипами, синуситами, посинінням видимих слизових оболонок, гребеня, сережок, набряком голови, проносами.

Власникам птиці рекомендують утримувати її в закритих приміщеннях, не допускати контактів свійської птиці з дикою водоплавною, проводити щоденний клінічний огляд свого птахопоголів'я. Не випоювати птицю водою з відкритих водоймищ, тому що в ній може знаходитись вірус грипу. Після розробки птиці пір’я і внутрішні органи спалюйте, при виявленні хворої птиці не займайтесь самолікуванням, а відразу звертайтесь до ветеринарних спеціалістів району.

Мисливці! На полюванні при виявленні в мисливських угіддях, на поверхні водного дзеркала, на березі, в прибережній смузі чи інших місцях загиблої дикої птиці- в обов’язковому порядку повідомити ветеринарну службу району! Ні в якому разі не приносити підозрілу хвору птицю в свої особисті селянські господарства!

Про випадки масового захворювання чи загибелі птиці терміново сповіщати Лиманську районну державну лікарню ветеринарної медицини (04855) 9-13-08 або за адресою: 67500 смт. Доброслав, вул. Ветеринарна 11


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь