A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

На контролі - питання підняття рівня середньої заробітної плати

Дата: 26.01.2022 10:13
Кількість переглядів: 782

     Питання підняття рівня середньої заробітної плати, погашення заборгованості з виплати заробітної плати та легалізації зайнятості населення  набули першочергового значення. Обласна державна адміністрація постійно здійснює аналіз економічного та соціального розвитку області, у тому числі моніторинг рівня середньої заробітної плати.
     За ІІІ квартал 2021 року середньомісячна заробітна плата по Україні становила - 14193 грн, по Одеській області - 12153 грн, по Красносільській ТГ- 10118 грн. Рівень середньомісячної заробітної плати по громаді мав негативну динаміку і становив  83,2 % до середньомісячної заробітної плати по Одеській області і 71%  по Україні, але в порівнянні з ІІ-м кварталом показники значно покращились. Робота з даного питання триває. 
25 січня у приміщенні сільської ради відбулося чергове засідання постійної комісії з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.
     У роботі комісії взяли участь перший заступник Красносільського сільського голови Є. Хусейінов, начальник Центрального відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в Одеській області О. Солодовий; головний державний інспектор відділу з питань праці та заробітної плати Управління з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області Л. Муратков, директор Лиманської районної філії  Одеського обласного центру зайнятості В. Ковбаско.
На засідання були запрошені підприємства, які сплачують працівникам заробітну плату у розмірі  нижче мінімальної.
 На жаль, не з’явилися на комісію: ТОВ «НВК «Європейська біоенергетична компанія», ТОВ «Телекомбуд», ТОВ «Перл Фешн Груп», ТОВ «Ей Енд Ві Кволіті», ТОВ «Скат», ТОВ «Антоніна І К», ТОВ «Маркос Шипінг ЛТД», Танасійчук Ніна Михайлівна, Антонецька Оксана Миколаївна. Частина з них дали усні чи письмові пояснення, з іншими у подальшому вестиметься відповідна робота.
     О. Солодовий довів до присутніх, що мінімальна зарплата з 1 грудня збільшилася до 6500 грн та нагадав керівникам підприємств про необхідність підняття заробітної плати до законодавчо встановленого мінімального розміру та  орієнтування на  рівень середньої заробітної плати по Одеській області та Україні.  
Запрошений керівник приватної медичної клініки «Ангиомед», яка зареєстрована на території громади, пояснив, що більшість працівників – лікарі, які працюють за сумісництвом (із 80-ти працівників лише біля 30-ти штатних) і отримують заробітну плату в залежності від кількості прийомів хворих. Він повідомив, що розуміє ситуацію і підприємство вишукує можливості підвищення рівня середньомісячної заробітної плати.
       Потрапило у перелік підприємств із низькою заробітною платою і СФГ «Росток», хоча господарство – одне з кращих з виплати паїв не лише на Одещині, але й на рівні держави. Як пояснив керівник, це пов’язано із сезонністю роботи сільгосппідприємства. Завдання директора – зберегти людей. Тому  у період з листопада по березень робітники не звільняються, а отримують заробітну плату і усі соціальні гарантії. Разом з головним державним інспектором та керівником центру зайнятості були обговорені можливі шляхи врегулювання такої ситуації та полегшення податкового тягаря для підприємця.
     Як повідомив В. Ковбаско, у державній службі зайнятості сьогодні працює програма компенсації єдиного соціального внеску протягом року при створенні нового робочого місця на підприємстві, а також ряд інших програм, спрямованих на розвиток підприємництва.
За результатами роботи було вирішено провести із суб’єктами господарювання роботу щодо покращення ситуації на підприємствах та підвищення заробітної плати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь