A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Тривожна аптечка: що слід узяти з собою, якщо терміново треба буде зібратися і швидко поїхати

Дата: 27.01.2022 10:09
Кількість переглядів: 1847

     Навколо багато негативу, нагнітань паніки та страху: «страшний новий ковід чи не дуже?», «буде війна чи ні?», «чи можна зупинити падіння у прірву нашої країни?» тощо.  Відповідаємо на запитання, що ж треба взяти з собою з ліків, найнеобхіднішого, якщо раптом терміново буде треба зібратися і швидко поїхати. Лікарі наголошують, що йдеться не про стандартну домашню аптечку (вона більш громіздка), а про «тривожну валізку». Отже:

  1. Антисептик зовнішній, «але такий, щоб можна було, у разі крайньої необхідності, використовувати як зовнішній засіб при деяких ураженнях шкірних покривів» — наприклад, Стериліум, яким можна протирати герпетичні або грибкові висипання (не на слизових, тільки шкіра!), або Септональ, який, на відміну від АХД, менше сушить шкіру, не викликає подразнень, алергічних реакцій.

  2. Спирт — краще не 96-, а 70-градусний.

  3. Широкий стерильний бинт, три штуки щонайменше. Його можна використовувати досить широко — від захисту дихальних шляхів (маска власноруч) до накладання пов'язок на рану.

  4. Мазь Бепантен плюс — у її складі ще хлоргексидин, крім бепантену. Добра і при опіках, і при обмороженнях, і при подразненні, і при незначних пошкодженнях шкірних покривів, і при лущенні тощо.

  5. Хлоргексидин — «суперріч»: і горло пополоскати, і руки протерти, і рану промити, і при молочниці обробити жіночі статеві органи, і обробити висипання або подразнення на статевих чоловічих органах, і при випадковому незахищеному статевому контакті промити статеві органи, за принципом спринцювання.

  6. Звичайна вода чиста питна.

  7. Господарське мило 72%. Якщо його з'єднати з водою і ретельно розбовтати в пляшці з водою, то отримаємо розчин і для промивання ран від укусу бродячої тварини (профілактика сказу — місцева місця укусу), промивання для профілактики правця при пораненні брудним предметом: цвях, порізали ногу на землі тощо, також це профілактика шкірних захворювань.

  8. Протизапальні препарати, спазмолітики та знеболювальні: німесил, ібупрофен, солпадеїн, Но-шпа (або параверин або спазмалгон), фаніган (це суміш парацетамолу та диклофенаку). Ці чотири види допоможуть від мігрені і зубного болю, до раптової невралгії, радикуліту, головного болю, спазмах, м'язового болю, початок вірусних захворювань тощо.

  9. Ліки для кишківника: Ніфуроксазид, Цефіксім (він же цефікс, сорцеф, лопракс і тд), Лоперамід (він же імодіум), Смекта в пакетиках, Ципрофлоксацин. Однак застосовувати їх варто тільки після консультації лікаря, хоча б по телефону.

  10. Антигістамінні 3 покоління: дезлоратадин (він же ериус, едем, лордес і тд) або левоцетиризин (він же Алерзін, алервей, л-цет тощо).

  11. Льодяники типу Септолете, Ісла.

  12. Сода.

  13. Краплі для очей з антибіотиком: типу Тобрекс або Вигамокс.

  14. Презервативи (в них можна набрати води, заморозити лід, щоб прикладати до забиття, використовувати як чохол для телефону при потраплянні у воду, одягнути на ствол рушниці («на полюванні, звичайно») а-ля чохол.

  15. Бактерицидний широкий пластир.

  16. Барбовал, валеріана, каптопрес.

  17. Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь