A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Дата: 27.01.2022 16:35
Кількість переглядів: 940

Тема Голокосту надзвичайно актуальна сьогодні, коли по всьому світу тліють міжетнічні конфлікти, у полум’ї яких воскресають маніакальні ідеї масового знищення людей через їхні національність, мову, релігію чи колір шкіри.

Людство знову стоїть перед необхідністю протидіяти таким явищам.

Хроніка Голокосту – це біль і жах, трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Вивчення документів, спогадів доводить, що територія України стала своєрідним полігоном, де нацистські нелюди опрацьовували методи “остаточного вирішення єврейського питання».

Під час бесіди з учнями 9 класу Іванівського навчально-виховнjuj комплексe «Заклад загальної середньої освіти I-II ступенів – гімназія – заклад дошкільної освіти» розглядалися такі питання: що таке Голокост і хто є винуватцем найтрагічнішої сторінки єврейського народу, чи був Голокост на території України та яка трагедія Бабиного Яру у Києві?

Бібліотекар гімназії Гавриленко Сніжана Леонідівна навела приклади створення жахливих гетто та концентраційних таборів смерті на території Польщі, Німеччини…Ми вивчаємо Голокост, аби зрозуміти, що немає геноциду проти когось, геноцид – завжди проти всіх. Ми повинні знати, пам’ятати, і ні в якому разі не забувати про трагічні сторінки світової історії.

І на закінчення заходу учні прикрасили карту України метеликами з побажаннями «МИРУ» тому , що символом Голокосту є метелик.

Чому саме він? У 1943 році маленький хлопчик із варшавського гетто написав у своєму листі: “Найжахливіше, що в гетто метелики не живуть! А Метелики – це символ радості, без якої не живуть."

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь