A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Красносільська громада схиляє голову у скорботі. На 96-му році пішов з життя Микита Микитович Димитров

Дата: 27.02.2022 14:26
Кількість переглядів: 1364

 

Микита Микитович Димитров, народився 28 лютого 1926 року у Червоній Поляні Білоглинського району Північно-Кавказького краю. Він здобув середню освіту. Пережив окупацію села фашистськими загарбниками. У віці 17 років, 6 травня 1943 року, був призваний до лав РСЧА. Служив мінометником у місті Сталінграді. З липня 1943 року Микита Микитович служив у взводі управління третього дивізіону на посаді командира відділення розвідки. Наприкінці квітня полк був терміново направлений до чинної  армії 2 Українського фронту. Димитров М.М. воював у цьому полку до закінчення Великої Вітчизняної війни. У 1945 році полк розформували, а Микита Микитович був направлений до школи авіаційних фахівців, після випуску проходив службу в 591 винищувальному авіаційному полку на посаді авіаційного механіка, до демобілізації в 1951 році. 
Микита Микитович Димитров нагороджений медаллю "За перемогу над Німеччиною", орденом Вітчизняної війни ІІ ступеню, ювілейними медалями. 
У роки Другої Світової війни, на її передових рубежах Микита Микитович виявляв зразки мужності та героїзму визволяючи нашу землю від фашистських загарбників. 
У повоєнний період М.М. Димитров працював вчителем у Красносільській школі, він ніс знання та мудрість молодому поколінню, учні любили Микиту Микитовича за доброту, порядність, справедливість. Його безмежно поважали односельці. 
Микита Микитович пройшов Другу Світову війну і залишився живим. Йому судилося померти під час Нинішньої війни. Вічна пам'ять ВЕТЕРАНУ.

Прощання з покійним відбудеться 28 лютого, у день, коли Микиті Микитовичу мало б виповнитися 96 років.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь