A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Рекомендовано перейменувати вулиці

Дата: 30.06.2022 14:57
Кількість переглядів: 343

Державна політика України, у тому числі, Одеської обласної військової адміністрації,  в умовах російської агресії направлена на недопущення застосування назв, пов’язаних з державою-агресором, історією Російської імперії та СРСР.

Враховуючи законодавство, Красносільська сільська рада звернулася  до  Українського інституту національної пам’яті для отримання рекомендацій щодо відповідності назв вулиць на території громади Законам України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та  «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Інститут національної пам’яті у своєму листі надав кілька рекомендацій стосовно перейменування назв вулиць. Зокрема, у с. Корсунці назви вулиць Залізнодорожна та Рождественська, відповідно до норм української мови, мають писатися як Залізнична та Різдвяна.

Було рекомендовано перейменувати вулиці Матросова, Першотравневу, Гагаріна, Героїв Афганістану – як такі, що пов’язані з насаджуваними комуністичним режимом ідеологемами.

Назва вулиць «Колгоспна» у с. Корсунці та вулиці Радгоспна у с. Красносілка, за інформацією  Інституту національної пам’яті, безпосередньо пов’язані зі встановленням радянської влади в Україні та діяльністю комуністичної партії, оскільки названі на честь політики колективізації селянських господарств, проведеною радянським урядом під керівництвом комуністичної партії, що призвела до масових репресій і знищення частини українського селянства під гаслом «розкуркулення» та організації Голодомору-геноциду 1932–1933 рр. в Україні.

Таким чином вищезазначені вулиці, відповідно до положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», підлягають обов’язковому перейменуванню.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь