A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Відповідальність про тих, кого приручили

Дата: 13.07.2022 15:44
Кількість переглядів: 213

Відповідальність про тих, кого приручили

 Шановні мешканці, зараз у нашій країні триває війна.  Виїжджаючи в інші місця помешкання, пам’ятайте про відповідальність про тих, кого приручили. Подбайте про достатню кількість корму для тварини, за можливості віддайте домашнього улюбленця на деякий час знайомим, які зможуть  його прихистити. Адже залишаючись без господаря, без корму, тварини нападають на помешкання людей та завдають шкоду свійським тваринам.   
         На території Красносільської сільської ради діють «Правила утримання домашніх та інших тварин і поводження з ними в населених  пунктах Красносільської сільської ради», якими передбачена відповідальність власника тварини за недодержання вимог цих Правил та інших нормативно-правових актів з питання щодо утримання домашніх та інших тварин і поводження з ними в населених пунктах громади. Зокрема, шкода, заподіяна третій особі внаслідок агресивної або непередбачуваної дії тварини, підлягає відшкодуванню в повному обсязі особою, яка її утримує.
         Так, відповідно до ст. 154 КУпАП: 
Утримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, утримання незареєстрованих собак, приведення їх у громадські місця, вигулювання собак без повідків та намордників (крім собак, породи яких не внесені до Переліку небезпечних порід собак) чи в не відведених для цього місцях, а також неприбирання власником тварини її екскрементів під час перебування тварини у громадському місці (крім вигулювання у спеціально відведених для цього місцях) -
тягнуть за собою попередження або накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 - 340 грн) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 850 грн).
Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою повторно протягом року, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 510 грн)  і на посадових осіб - від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 -1020 грн).
Дії, передбачені частиною першою цієї статті, що спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людини або її майну, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 – 3400 грн) з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 5100) з конфіскацією тварин.
       У разі порушення Правил утримання тварин звертайтесь за телефоном: 102.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь