Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Стихійна торгівля харчовою продукцією: потенційна небезпека для життя та здоров’я громадян

Дата: 15.05.2023 09:54
Кількість переглядів: 401

Стихійна торгівля харчовими продуктами є загрозою здоров’ю та добробуту населення. Стихійні місця торгівлі стали серйозною проблемою. Мешканці та гості Одеської області не замислюються над тим, яку небезпеку несе стихійна торгівля, а також, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо купувати харчові продукти у зазначених місцях.


Нагадуємо, що стихійна торгівля є незаконною, оскільки ніхто не контролює якість та безпечність харчових продуктів, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, медичні книжки відсутні, порушується температурний режим реалізації та зберігання, тощо), така продукція не маркована відповідно вимог законодавства. В більшості випадків торгівля проводиться з землі або з пристосованих прилавків. Придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це небезпечно та є шляхом до інфекційних захворювань.
Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області застерігає покупців, що купівля продуктів на стихійних ринках – великий ризик! Торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тому продавці стихійних ринків свідомо порушують законодавство та ставлять під загрозу здоров’я покупців.
Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області звертається до мешканців та гостей області із закликом не купувати харчові продукти в місцях стихійної торгівлі та застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням небезпечних продуктів!
Харчові продукти мають продаватися у спеціалізованих магазинах та на спеціально обладнаних ринках, на яких встановлено холодильне обладнання і проводиться контроль за зберігання та реалізацією продукції, що є гарантією придбання споживачем якісної та безпечної продукції.
Варто зазначити, що стихійна торгівля існує доти, доки на неї є попит. Тож будьмо свідомими та обираймо безпечне харчування.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь