Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Стихійна торгівля харчовою продукцією: потенційна небезпека для життя та здоров’я громадян

Дата: 15.05.2023 09:54
Кількість переглядів: 389

Стихійна торгівля харчовими продуктами є загрозою здоров’ю та добробуту населення. Стихійні місця торгівлі стали серйозною проблемою. Мешканці та гості Одеської області не замислюються над тим, яку небезпеку несе стихійна торгівля, а також, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо купувати харчові продукти у зазначених місцях.


Нагадуємо, що стихійна торгівля є незаконною, оскільки ніхто не контролює якість та безпечність харчових продуктів, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, медичні книжки відсутні, порушується температурний режим реалізації та зберігання, тощо), така продукція не маркована відповідно вимог законодавства. В більшості випадків торгівля проводиться з землі або з пристосованих прилавків. Придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це небезпечно та є шляхом до інфекційних захворювань.
Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області застерігає покупців, що купівля продуктів на стихійних ринках – великий ризик! Торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тому продавці стихійних ринків свідомо порушують законодавство та ставлять під загрозу здоров’я покупців.
Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області звертається до мешканців та гостей області із закликом не купувати харчові продукти в місцях стихійної торгівлі та застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням небезпечних продуктів!
Харчові продукти мають продаватися у спеціалізованих магазинах та на спеціально обладнаних ринках, на яких встановлено холодильне обладнання і проводиться контроль за зберігання та реалізацією продукції, що є гарантією придбання споживачем якісної та безпечної продукції.
Варто зазначити, що стихійна торгівля існує доти, доки на неї є попит. Тож будьмо свідомими та обираймо безпечне харчування.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь