A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Пам’ятка для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, а також для посадових осіб, відповідальних за встановлення статусу такої особи

Дата: 01.08.2023 08:53
Кількість переглядів: 502

Національна соціальна сервісна служба України розробила пам’ятку для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, а також для посадових осіб, відповідальних за встановлення статусу такої особи. Згідно з даними Міжнародної організації з міграції в Україні, з грудня 2000 року до 30 червня 2023 року, 19 716 осіб отримали комплексну реінтеграційну допомогу після постраждання від торгівлі людьми.

Упродовж вересня 2012 року до початку липня 2023 року, за даними Національної соціальної служби України, 1143 особи отримали офіційний статус осіб, що постраждали від торгівлі людьми. Фундаментальні норми міжнародного права та загострена ситуація збройної агресії на початку 2020-х років в Україні підкреслюють актуальність проблеми торгівлі людьми.

Загроза безпеці, руйнування домівок та спільнот спонукають сім'ї до примусової міграції та пошуку засобів існування, що призводить до трудової, сексуальної та іншої експлуатації людей, а також примусового жебрацтва.

З метою протидії торгівлі людьми, Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову соціальну програму на період до 2025 року. Метою програми є удосконалення механізмів запобігання торгівлі людьми, ефективне виявлення злочинців та захист прав постраждалих осіб, надання їм допомоги.

Для ефективного протидії злочину торгівлі людьми, важлива мобілізація ресурсів та співпраця між владою та громадськими організаціями при розробці та впровадженні обласної програми протидії торгівлі людьми. Нині необхідно забезпечити чіткі та спільні дії для ефективного протидії цьому злочину. 

ЗАВАНТАЖИТИ ТУТФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь