A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Красносільщина - одна з шести громад України, яка ввійшла до проєкту Ради Європи «Посилення захисту національних меншин

Дата: 21.12.2023 12:25
Кількість переглядів: 90

21 грудня у Красносільській громаді відбулася знакова подія: мешканцям ромської національності вперше в Україні завдяки тісній співпраці місцевої влади та громадських організацій виготовлено і урочисто вручено документи на житло та земельні ділянки.


Це глобальне і важливе для ромської національності питання місцева влада виявила на початку 2021 року під час звернень ромів за деякими видами допомоги. Тоді з’ясувалося, що багато родин проживають і зареєстровані за однією адресою, а інші житлові будівлі і земельні ділянки використовуються без належного оформлення документів. Разом зі старостою Тетяною Власовою, відділом архітектури та земельним відділом виявили потреби та провели колосальну роботу, щоб надати будівлям необхідні адреси та оформити під ними земельні ділянки.
До роботи активно підключилися благодійні і громадські організації «Правозахисний ромський центр», «Ромський жіночий фонд «Чіриклі», «Планета добрих людей», «10 квітня», «Фахівці України».
 Завдяки тісній співпраці, незважаючи на воєнний стан, була виготовлена усі необхідна технічна документація, документація на централізоване водопостачання та до кожного будинку проведено водопровід.
Разом з цим, проводиться активна робота щодо соціалізації мешканців ромської національності до життя у громаді – проводяться різноманітні заходи, до яких долучаються ромські сім’ї.
Красносільщина - одна з шести громад України, яка ввійшла до проєкту Ради Європи «Посилення захисту національних меншин, включаючи ромів, та мов меншин в Україні» і наазі продовжує свою співпрацю в проєкті «Підтримка реформування законодавчої бази щодо національних меншин та зміцнення стійкості національних меншин і ромів в Україні.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь