A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Відбулось останнє у цьому році засідання сесії Красносільської сільської ради

Дата: 22.12.2023 17:24
Кількість переглядів: 83

22 грудня Красносільський сільський голова Марина Архірій провела чергову тридцять другу сесію VIII скликання Красносільської сільської ради. Депутати розглянули 53 питання та прийняли з них відповідні рішення.
Затверджено бюджет громади на 2024 рік.


Прийняли бюджет Красносільської сільської територіальної громади на 2024 рік. При формуванні проекту враховувалися показники мінфіну, державного бюджету, прожитковий мінімум, який з 1 січня становитиме 2 тис. 920 грн та зростання мінімальної заробітної плати: з 1 січня 2024 року до 7100 грн; з 1 квітня 2024 року– 8000 грн.
 Бюджет громади на наступний рік є збалансованим, доходи та видатки становлять 178860,6 тис. грн, в тому числі по загальному фонду 178497,6 тис. грн, по спеціальному фонду 363,0 тис. грн.
    Основним джерелом наповнення бюджету, питома вага якого у обсязі власних доходів складає 41,1%, є податок на майно ( земельний податок, орендна плата, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки).
Наступним джерелом є податок на доходи фізичних осіб і складає 35,0% від власних доходів загального фонду. Зменшення ПДФО пов’язане з прийняттям Закону України №3428-IX, згідно з яким з 1 жовтня 2023 року ПДФО з грошового забезпечення військовослужбовців зараховується до Державного бюджету України.
Іншими платежами по наповненню бюджету є єдиний та акцизний податок, які, відповідно, складають 11,9%, та 10,5%.
У дохідній частині бюджету на підставі Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» заплановані освітня субвенція та додаткова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування.
Бюджет Красносільської сільської громади за 2024 рік зберігає соціальну спрямованість.
Основні видатки планується направити на захищені статті: енергоносії, заробітну плату; медикаменти та харчування дітей, соціальний захист населення. Також виділені кошти на безпекові заходи; підтримку комунальних підприємств; плануємо будівництво бомбосховищ. Звісно, і надалі плануємо підтримувати Збройні Сили України.
  
Депутати розглянули та схвалили 11 місцевих цільових програм на наступні роки; внесли зміни до 4-х місцевих програм.
Встановили плату за харчування дітей в закладах дошкільної освіти Красносільської громади та затвердили перелік категорій дітей, що забезпечуються безоплатним харчуванням.
Також депутати затвердили структуру і штатну чисельність управлінь і відділів, закладів освіти та культури; ліміти використання норм витрат пального і мастильних матеріалів.
Розглянули блок земельних питань, у тому числі: про надання дозволу громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду для городництва; про передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна; про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок, користувачем яких є Красносільський дитячий будинок-інтернат, про затвердження переліку земельних ділянок, право оренди на які пропонується виставити на торги тощо.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь