A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Соціальні робітники продовжують допомагати

Дата: 05.03.2024 12:38
Кількість переглядів: 53

Система соціального обслуговування самотніх людей похилого віку – одна з важливих, невід’ємних сторін соціального захисту населення з боку держави та органів місцевого самоврядування.

У Красносільській громаді 6 соціальних робітників Відділу соціального захисту населення обслуговують одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю. Такі мешканці проживають та взяті на облік у шести населених пунктах громади: Красносілка, Іванове, Кубанка, Павлинка, Лізинка, Нові Шомполи.

При прийнятті на облік враховуються вік та індивідуальні потреби кожного отримувача соціальних послуг. Соціальні робітники Галина Єзерська, Олена Корнійчук, Євгенія Чорненька, Світланна Білоконна, Людмила Соколовська, Вікторія Немондрук мають у середньому 10 підопічних. Минулого року 65 одиноких жителів громади отримали відповідну соціальну послугу з догляду вдома.

В обов'язки соціального робітника входить: приготування страв, прибирання житлових приміщень, прання білизни та ремонт одягу, допомога під час умивання, купання та інших заходів особистої гігієни, роботи щодо ведення, обслуговування і впорядкування домашнього господарства, внесення за дорученням плати за комунальні та інші послуги, придбання продуктів харчування і ліків, збирання врожаю на присадибній ділянці тощо. Деякі працівники мають підопічних у двох чи трьох віддалених селах без належного транспортного сполучення, але це не впливає на якість надання соціальних послуг, так як соціальні робітники відповідальні та милосердні. Це люди, що заслуговують на повагу, більшість з них не один рік свого життя віддали своїй справі. Під час виконання своїх обов’язків знаходять індивідуальний підхід до кожного, адже старенькі люди вразливі, а іноді і примхливі. Соціальні робітники не бояться ніякої роботи, і навіть якщо певна справа не входить у перелік передбачених послуг, дівчата ідуть назустріч стареньким.

Згідно з опитуванням, яке було проведено спеціалістами Відділу соціального захисту під час відвідування підопічних, з'ясовано, що вони задоволені роботою соціальних робітників, які дотримуються графіка відвідування, часу роботи, етичних норм при спілкуванні. Велика подяка була висловлена за вчасне інформування з питань соціального захисту, пенсійного забезпечення, за своєчасне та якісне соціальне обслуговування та хороший підбір кадрів.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь