A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

А ви знали, що недопалок розкладається 12-15 років, а скляна пляшка - мільйон років?

Дата: 18.03.2024 05:09
Кількість переглядів: 34

18 березня – Всесвітній день переробки або Global Recycling Day.

Його запроваджено у 2018 році з метою підвищення обізнаності не тільки про важливість утилізації, а й про те, наскільки цінними насправді є відходи як ресурс. Тобто стимулювати уряди та людей розглядати відходи як вторсировину, а не сміття.

Без переробки всі наші використані і викинуті холодильники, пластикові пляшки, пакувальні коробки, автомобілі, мобільні телефони та паперові стаканчики сприятимуть лише зростанню кількості відходів, які або спалюються, або відправляються на звалища – отже ніколи більше не використовуватимуться. Без переробки в нас немає іншого шляху, окрім як продовжувати позбавляти землю її обмежених ресурсів.

 

Цікаві факти про переробку сміття:

1. За останні 100 років кількість відходів збільшилась на 10 000%. Щодня люди викидають сотні мільйонів пластикових пляшок, кожна з яких розкладатиметься понад 500 років. 

2. У світовому океані є величезні сміттєві плями, які постійно збільшуються. Найбільшою є так звана «Велика тихоокеанська сміттєва пляма». За різними підрахунками в ній міститься до чотирьох мільйонів тонн сміття. Товщина цієї токсичної суміші в деяких місцях перевищує 5 метрів і повністю закриває доступ сонячного світла.

3. Навіть пластиковий пакет з продуктового магазину, якщо його не переробити, на сміттєзвалищі розкладатиметься сотні років. У всьому світі люди використовують приблизно 1 трильйон пластикових пакетів, а це майже 100 мільйонів барелів нафти

4. Викинутий недопалок повністю розкладеться лише через 12-15 років і весь цей час буде забруднювати землю шкідливими речовинами, що містяться в фільтрі.

5. Скляна пляшка повністю розкладатися лише через 1 мільйон років. 

І весь цей час це сміття забруднює навколишнє середовище.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь