A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Ще раз про сміття

Дата: 18.03.2024 12:37
Кількість переглядів: 71

На жаль, частина українців знає лише один "сміттєвий" закон: не виносити сміття з хати ввечері… І забуває інший: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.
Наша громада не є виключенням.

Днями фахівцями з екології було проведено обстеження балки та стихійних сміттєзвалищ в с.Красносілці, у тому числі, по вул. Набережній..
На частині вулиці напроти будинків була виявлена досить велика кількість смітників, насипаних в балку. Звісно, що це роблять не жителі інших вулиць чи віддалених домоволодінь.
Мешканцям були виписані приписи та зроблені попередження про необхідність прибрати смітники навпроти своїх осель.
Викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом, оскільки сміттєзвалища наносять невиправну шкоду довкіллю через забруднення отруйними речовинами повітря, ґрунту і підземних вод, а відтак – здоров’ю людей.
Псування земель тягне за собою накладання штрафу на громадян від 20-ти до 80-ти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а також у разі залучення Державної екологічної інспекції окремо можуть бути нараховані збитки, а це значні кошти за забруднення грунтів.
Тішить те, що є в нашій громаді є і свідомі, відповідальні мешканці, які заслуговують окремої уваги за бережливе ставлення до довкілля. На цій же Набережній вулиці інша частина жителів не тільки утримуються від дій, які заподіюють шкоду довкіллю, а й висаджують дерева навколо та доглядають за навколишнім середовищем.
Це ще раз доводить, що чистота довкілля залежить від кожного з нас.
І чим більше буде у громаді таких свідомих людей, тим у чистішому середовищі житимуть наші діти та онуки.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь