Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

Щодо змін мінімальної заробітної плати

Дата: 02.04.2024 10:19
Кількість переглядів: 69

З 1 квітня зросла мінімальна заробітна плата та низка інших виплат
Як змінилася сума виплат?
З 1 квітня мінімальна заробітна плата становитиме 8 тисяч гривень — це другий етап підвищення, передбачений законом «Про Державний бюджет України на 2024 рік». Однак відбудеться не тільки зростання МЗП.


Які виплати зростуть
• У квітні стартує перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам (важливо: його буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійде інформація про сплату ЄСВ за І квартал 2024 року; працюючі пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, орієнтовно у червні отримають вже збільшену пенсію та доплату різниці за квітень-травень).
• Зайняті на суспільно-корисних роботах (у багатьох постраждалих від війни регіонах це серйозна альтернатива для тих, хто втратив роботу, порівняно з допомогою по безробіттю) з 1 квітня за умови відпрацювання повного місяця зможуть розраховувати на виплату до 12 тис. грн.
• Розмір допомоги по частковому безробіттю також зросте, але до 4 тис. грн.
• З 1 квітня збільшиться також розмір компенсаційних виплат роботодавцям за працевлаштування окремих категорій громадян:
 — людей з інвалідністю, учасників бойових дій, тих кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років та громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць — до 8 тис. грн;
 — молоді з-поміж зареєстрованих безробітних (віком до 25 років — в яких страховий стаж менше ніж 12 місяців; віком до 35 років — на перше робоче місце; звільнених зі строкової військової / альтернативної служби — на перше робоче місце) — до 4 тис. грн;
 — громадян, які мають статус безробітного більш ніж 1 місяць і мають додаткові гарантії працевлаштування, або тих, хто має статус безробітного понад 6 місяців — до 3520 грн;
 — внутрішньо-переміщених осіб під час дії воєнного стану — до 8 тис. грн.
Компенсація витрат роботодавця на оплату праці ВПО, працевлаштованих за направленням центрів зайнятості, збільшиться до 16 тис. грн.
Триваюча війна, яка призвела до масових руйнувань виробництв, закриття підприємств та скорочення працівників, велика кількість людей, які зі зброєю в руках стали на захист України, від’їзд за межі держави мільйонів українців – створили дуже напружену ситуацію на ринку праці.
Підтримка створення нових робочих місць, стимулювання зайнятості, залучення тимчасово безробітних до виконання вкрай важливих суспільно-корисних робіт є нині надзвичайно важливим завданням для держави.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь