A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красносільська територіальна громада
Одеський район, Одеська область

З нагоди 80-річчя визволення населених пунктів Красносільської громади від нацистських загарбників відбулися мітинги та покладання квітів

Дата: 06.04.2024 15:54
Кількість переглядів: 30

З нагоди 80-річчя визволення населених пунктів Красносільської громади від нацистських загарбників біля пам’ятників визволителям відбулися мітинги та покладання квітів.

80 років тому, у кінці березня, розпочалася наступальна операція наших військ, які крок за кроком, село за селом, звільнили Одещину від окупантів.

Повідомлення зведення інформбюро від 8 квітня 1944 року свідчило: «На Одеському напрямку наші війська зайняли більше 30 населених пунктів, серед них: Зельци, Кандель, Граденіца, Ельзас, Велике Фестерово, Острадівка, Іллінка, Олександрівка та Гільдендорф (на той час таку назву носило с. Красносілка). На північ від станції Роздільна наші війська завершили ліквідацію оточеного угрупування противника».

Страшні сторінки Другої світової війни залишили у пам’яті людей незагоєні рани, обпалила кожен дім і сім’ю непоправними втратами.

Присутні зібралися, аби вшанувати пам'ять тих, хто віддав своє життя за визволення українських земель від нацистських загарбників під час Другої світової війни; тих поліг, захищаючи цілісність і незалежність сучасної України.

По усіх населених пунктах громади присутні вшановують пам'ять загиблих та померлих хвилиною мовчання і кладуть квіти до пам’ятних знаків.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь